Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσβησε η φωνή που κράτησε ψηλά το ηθικό των Βρετανών στους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Βέρα Λιν (φωτ.), ερμηνεύτρια του τραγουδιού «We’ll Meet Again», πέθανε πλήρης ημερών, σε ηλικία 103 ετών. Γνωστή και ως «αγαπημένη του στρατού» (the forces’ sweetheart), η Λιν ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 8 ετών και έγινε γνωστή όταν άρχισε να τραγουδάει στα υπόγεια καταφύγια του Λονδίνου. Το τραγούδι «We’ll Meet Again» έγινε ύμνος της βρετανικής αντίστασης.

(…) Νέα καθήκοντα ανέλαβε η Ελλη Ανδριοπούλου, η οποία είναι εδώ και λίγες μέρες η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ. Μέχρι πρότινος η κ. Ανδριοπούλου συνεργαζόταν με το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση της δωρεάς των 50 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΚΠΙΣΝ. Το 2014 είχε εκτελέσει χρέη διοικητικής διευθύντριας της ΚΠΙΣΝ Α.Ε. προετοιμάζοντας τον οργανισμό για τη μελλοντική του λειτουργία. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι οι Δημήτρης Κάρναβος, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Γιώργος Κουμεντάκης, δρ Κωνσταντίνος Μαγουλάς, Ευστάθιος Κ. Μπακάλης, Τίνα Στέα.

(…) Αλλαγή ρυθμού στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του ωδείου μόλις εννέα μήνες μετά τον διορισμό του από το ΥΠΠΟ. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο πιανίστας και διδάκτωρ μουσικολογίας Γιώργος Ιούλιος Παπαδόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή