Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δέκατη δεκαετία της ζωής του μπήκε ο Σκωτσέζος ηθοποιός σερ Τόμας Σον Κόνερι (φωτ.). Τιμημένος με ένα βραβείο Οσκαρ, δύο Μπάφτα και τρεις Χρυσές Σφαίρες, ο Σον Κόνερι με την ιδιαίτερη, σκωτσέζικη προφορά είναι ο πρώτος ηθοποιός –και για πολλούς ο καλύτερος– που υποδύθηκε τον πράκτορα Τζέιμς Μποντ σε επτά ταινίες, μεταξύ 1962 και 1983. Ο Κόνερι έπαιξε σε ταινίες του Χίτσκοκ, αν και το ευρύ κοινό τον γνωρίζει επίσης ως τον πατέρα του Ιντιάνα Τζόουνς, παρότι έχει μόλις 12 χρόνια διαφορά από τον Χάρισον Φορντ. Το 1999 ψηφίστηκε ως ο πιο σέξι άνδρας του αιώνα από το περιοδικό People.

(…) Ισως να μην είναι ακριβώς η αναγνώριση που έψαχνε ο γνωστός κωμικός, αλλά μια πόλη στο Κονέκτικατ της Αμερικής δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη. Ο λόγος για το Ντάνμπουρι, που αποφάσισε να ονομάσει το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων του «Τζον Ολιβερ». Ο Βρετανός παρουσιαστής του ΗΒΟ εξαπέλυσε σφοδρή λεκτική επίθεση στο Ντάνμπουρι μέ-σα από την εκπομπή του και το Ντάνμπουρι ανταπάντησε.

(…) Σε ηλικία μόλις 38 ετών πέθανε ο γνωστός Αμερικανός τραγουδοποιός Τζάστιν Τάουνς Ερλ, γιος του τραγουδιστή Στιβ Ερλ, ο οποίος είχε χρόνια προβλήματα εθισμού σε ουσίες. Ο ανερχόμενος μουσικός είχε κυκλοφορήσει οκτώ άλμπουμ, ενώ το πιο γνωστό τραγούδι του ήταν το «Harlem River Blues».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή