Πρόσωπα (23/1/14)

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα χαρούμενος πρέπει να αισθάνεται ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής με την είδηση ότι το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης συμπεριλήφθηκε στα πέντε καλύτερα εστιατόρια μουσείων στον κόσμο. Την τιμητική αναφορά φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Toronot Star, που γίνεται ακόμα πιο τιμητική καθώς στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε τα εστιατόρια μεγάλων μουσείων όπως το Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Ορσέ στο Παρίσι.

…Σε σίριαλ κινδυνεύει να εξελιχθεί η ιστορία με το ποιος ηθοποιός του Χόλιγουντ θα υποδυθεί τον Μπάτμαν στη μεγαλεπήβολη παραγωγή «Superman vs Batman», που είχε ανακοινωθεί από τη Warner Bros το περασμένο καλοκαίρι. Η επιλογή του Μπεν Αφλεκ για να υποδυθεί τον Μπάτμαν προκάλεσε σοκ στους φανατικούς του υπερήρωα, που, όπως έδειξαν, δεν τον ήθελαν καθόλου για τον συγκεκριμένο ρόλο. Τώρα, ένα δημοσίευμα κάνει λόγο για απειλές αποχώρησης του Αφλεκ όχι εξαιτίας της πολεμικής των φαν του Μπάτμαν, αλλά λόγω της αναβολής των γυρισμάτων για το 2015, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση στο πρόγραμμα του σκηνοθέτη και ηθοποιού Αφλεκ.

…Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του αρχιτέκτονα Νίκου Καλογερά από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η διευθύντρια του μουσείου, Αννα Καφέτση  (φωτ.), με δήλωσή της στην «Κ» σημειώνει ότι ο «πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ένας άνθρωπος με παιδεία και ευγένεια, με τον οποίο είχαμε πάντα πολύ καλή συνεργασία και συνεννόηση, νοιάζεται πραγματικά για το μουσείο και την τέχνη, χωρίς αρχομανίες και ιδιοτέλειες».

…Μια μεγάλη συγγνώμη προς τη συγγραφέα του έργου «Ντενεκεδούπολη» Ευγενία Φακίνου  (φωτ.), για τη χωρίς έγκριση χρήση του έργου της, εκφράζουν με επιστολή στην «Κ» η καλλιτεχνική ομάδα κουκλοθεάτρου «Ουτοπία» και ο εκπρόσωπός της Φώτης Θωμαΐδης. Η «Ντενεκεδούπολη» έκανε πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου του 1975 στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή