Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 86 της χρόνια η Σοφία Λόρεν (φωτ.), η οποία πρόκειται να επιστρέψει στον κινηματογράφο πρωταγωνιστώντας στο δράμα του Netflix «The Life Ahead», που σκηνοθετεί ο γιος της, Εντουάρντο Πόντι. Υποδύεται τη Μαντάμ Ρόζα, μια Εβραία επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, που βοηθά τα παιδιά των δρόμων να μεγαλώσουν. Ετσι αποκτά μια βαθιά φιλία με τον Μόμο, ένα 12χρονο ορφανό αγόρι από τη Σενεγάλη, που επιχειρεί να κλέψει τα κηροπήγιά της.

(…) Eφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Ζιλιέτ Γκρεκό. Γεννημένη το 1927 στο Μονπελιέ, αναθρεμμένη σε μεγαλοαστικό περιβάλλον και έχοντας ζήσει στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής την εμπειρία της φυλάκισης, η Γκρεκό έγινε σύμβολο του υπαρξισμού και της γαλλικής Αριστεράς, τραγουδώντας μεταξύ άλλων στίχους του Ζακ Πρεβέρ και του Ζαν-Πολ Σαρτρ. Υπήρξε σύζυγος του Μισέλ Πικολί, ενώ συναναστράφηκε με τους Μπορίς Βιαν, Σερζ Γκενσμπούρ κ.ά. Η τελευταία της εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν το 2015. 

(…) Με χαρά –κυρίως επειδή θαυμάζει τον μεγάλο συγγραφέα, δήλωσε– αποδέχθηκε ο 91χρονος Μίλαν Κούντερα (φωτ.) το σημαντικό βραβείο «Φραντς Κάφκα», που του απονεμήθηκε από διεθνή κριτική επιτροπή και την πόλη της Πράγας για την προσφορά του στη λογοτεχνία της πατρίδας του. Η βράβευση ακολούθησε χρονικά την αποκατάσταση της υπηκοότητάς του, που είχε στερηθεί περισσότερο από 40 χρόνια λόγω πολιτικών φρονημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή