Πρόσωπα της Τρίτης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο βραβείο Πεζογραφίας 2020 του περιοδικού Κλεψύδρα απέσπασε το «Εκεί που ζούμε» του Χρίστου Κυθρεώτη (φωτ.). Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής: «Για τη δεξιότητα με την οποία κατακερμάτισε στιγμές της καθημερινότητας, δίνοντάς τους το πολύτιμο λούστρο της λογοτεχνίας. Ετσι ο αφηγηματικός κύκλος ενός εικοσιτετραώρου πήρε διαστάσεις μιας ολόκληρης εποχής, που αναπόφευκτα μας περικλείει».

(…) Μία ακόμη κινηματογραφική εκδοχή της επικής ιστορίας της βασίλισσας Κλεοπάτρας βρίσκεται στα σκαριά, με την πανέμορφη Γκαλ Γκαντότ να αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο. Η Ισραηλινή ηθοποιός θα συναντήσει μάλιστα εκ νέου τη σκηνοθέτιδα της επιτυχημένης «Wonder Woman», Πάτι Τζένκινς, η οποία θα τεθεί επικεφαλής του πρότζεκτ, δίνοντας μιαν ενδιαφέρουσα γυναικεία οπτική στον μύθο της θρυλικής φιγούρας. 

(…) Μια «όπερα του εγκλεισμού», όπως την περιγράφει ο ίδιος, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου ο Νικ Κέιβ, σε συνεργασία με τον Βέλγο συνθέτη Νίκολας Λενς. Το «L.I.T.A.N.I.E.S» είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε από τον τελευταίο εν μέσω καραντίνας, ενώ ο Κέιβ δηλώνει πως του ζητήθηκε να γράψει 12 λιτανείες· «αφού συμφώνησα με χαρά, έψαξα τι σημαίνει ο όρος και συνειδητοποίησα ότι γράφω λιτανείες για όλη μου τη ζωή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή