Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «ειλικρινή κουβέντα» δήλωσε πως είχε ο Τζον Μπογιέγκα (φωτ.) με υψηλόβαθμο στέλεχος της Ντίσνεϊ, σχετικά με τη σημασία που έχουν οι μη λευκοί χαρακτήρες στις ταινίες της. Προ μερικών μηνών, ο Βρετανός ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τελευταία τριλογία του «Πολέμου των Αστρων», είχε υποστηρίξει πως η Ντίσνεϊ προωθεί εμπορικά τη συμμετοχή πολλών έγχρωμων χαρακτήρων στις ταινίες της, δίχως όμως αυτοί να έχουν σημαντικούς ρόλους και τελικά να παραγκωνίζονται.  

(…) Ο Αγγλος ηθοποιός Τζον Σέσιονς, ο οποίος έγινε δημοφιλής χάρη στα κωμικά τηλεοπτικά σόου του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. Ο Σέσιονς σπούδασε υποκριτική στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδινου και εμφανίστηκε στον κινηματογράφο, όπου υποδύθηκε, μεταξύ άλλων, τον Εντουαρντ Χιθ στην ταινία «Σιδηρά Κυρία» και τον Σαλέριο στην κινηματογραφική μεταφορά του «Εμπόρου της Βενετίας» με τον Αλ Πατσίνο και τον Τζέρεμι Αϊρονς.

(…) Η πρόσφατη σειρά του Netflix «Το γκαμπί της βασίλισσας», που κάνει επιτυχία ήδη πριν κλείσει μήνα «στον αέρα» της πλατφόρμας, ήταν στα σκηνοθετικά σχέδια του ηθοποιού Χιθ Λέτζερ. Αυτό είπε ο σεναριογράφος της σειράς και άλλων κινηματογραφικών επιτυχιών, όπως το «Minority Report», Σκοτ Φρανκ, ότι δηλαδή ο ηθοποιός σκόπευε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το αρχικό σενάριο του Φρανκ, μια διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος για τον κινηματογράφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή