Πρόσωπα της Τρίτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίφημη συνέντευξη-σκάνδαλο του Μάρτιν Μπασίρ (φωτ.), δημοσιογράφου του BBC, με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ίσως το πιο διάσημο τηλεοπτικό πρόγραμμα της δεκαετίας του ’90. Τώρα επιστρέφει και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς ο αδελφός της πρώην πριγκίπισσας, Ερλ Σπένσερ, ισχυρίζεται ότι ο δημοσιογράφος κέρδισε την εμπιστοσύνη της Νταϊάνα με πλαστά έγγραφα και δόλιες τακτικές, κατηγορία την οποία το BBC δεσμεύθηκε να ερευνήσει σε βάθος.

(…) Καθώς η πανδημία αναγκάζει τα μεγάλα στούντιο να μεταθέτουν διαρκώς τις ημερομηνίες λανσαρίσματος για τις πιο εμπορικές ταινίες τους, φαίνεται ότι τα Walt Disney Studios βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Μόλις ανήγγειλαν δύο ματαιώσεις σε πρεμιέρες, με την πιο «ηχηρή» να αφορά τη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή πολλών αστέρων «Θάνατος στον Νείλο», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι, με σκηνοθέτη τον Βρετανό Κένεθ Μπράνα. Το προγραμματισμένο άνοιγμα για το τέλος Οκτωβρίου μεταφέρθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου και, πλέον, η ημερομηνία του θεωρείται άγνωστη.

(…) Για να βρούμε τη δική μας καλλιτεχνική φωνή, το βιβλίο «Open Studio» (εκδ. Phaidon) και οι συγγραφείς του, Σάρον Κόπλαν Χόρβιτς και Αμάντα Μπένκλεϊ, συγκέντρωσαν σε μία έκδοση 17 διάσημους καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας. Ανάμεσα σε άλλους η Μαρίνα Αμπράμοβιτς, ο Τζορτζ Κόντο, η Μάγια Λιν ανοίγουν τα εργαστήριά τους και μας προτείνουν τα σημεία εκκίνησης της προσωπικής δημιουργίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή