Πρόσωπα της Τρίτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δίνει νέα πνοή στο ραδιοφωνικό θέατρο. Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το Open Plan εμπλουτίζεται με το πρόγραμμα των Radio Plays, σε καλλιτεχνική σύλληψη της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Πέντε ξεχωριστοί δημιουργοί, ο Γιάννης Χουβαρδάς, o Δημήτρης Καταλειφός (φωτ.), ο Αργύρης Ξάφης, η Μαρία Μαγκανάρη και ο Γιώργος Κουτλής, αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία αντίστοιχων ραδιοφωνικών έργων, βασισμένων σε Ελληνικά αστυνομικά διηγήματα, τα οποία ζωντανεύουν φωνές αγαπημένων ηθοποιών. Ταυτόχρονα, κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής τζαζ σκηνής ερμηνεύουν συνθέσεις ειδικά γραμμένες για τα έργα αυτά.

(…) Δεν είμαστε σίγουροι εάν ένας ακόμη σταρ ήταν αυτό που έλειπε από το (ομολογουμένως μέτριο) κινηματογραφικό «Suicide Squad», ωστόσο οι αντισυμβατικοί υπερήρωες θα έχουν πια στις τάξεις τους και τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Οπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης του επερχόμενου σίκουελ, Τζέιμς Γκαν, ο βετεράνος ηθοποιός έχει προστεθεί στο καστ δίπλα στους Μάργκο Ρόμπι, Βαϊόλα Ντέιβις, Ιντρις Ελμπα κ.ά.

(…) Αγανακτισμένος με την πολιτική των χολιγουντιανών στούντιο, τα οποία «δεν κάνουν τίποτα, δίχως να τους φέρει πίσω ένα δισ. δολάρια», εμφανίστηκε ο Κρίστοφερ Νόλαν. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας με το Netflix, ανέφερε ακόμη ως μοναδικό παράδειγμα ρίσκου των τελευταίων ετών τον «Τζόκερ» του Τοντ Χέινς, ο οποίος ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, είχε ήδη πίσω του την κληρονομιά του επιτυχημένου «Σκοτεινού ιππότη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή