Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών διοργανώνοντας μια ψηφιακή παρουσίαση της επετειακής έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου». Η έκθεση, που φιλοξενείται στον χώρο «Τέχνη και Πολιτισμός» στις αφίξεις του αεροδρομίου, διαρκεί έως τις 30/4. Μέσω του βίντεο που προβάλλεται στον εκθεσιακό χώρο, ο επισκέπτης παρακολουθεί μια σύντομη ξενάγηση σε επιλεγμένα εκθέματα από τους επιμελητές, δρα Φανή-Μαρία Τσιγκάκου και καθηγητή Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη (φωτ.).

(…) Μετά την παραίτηση της Νάνσι Σπέκτορ –τον περασμένο Οκτώβριο– από τη θέση της κορυφαίας επιμελήτριας του Μουσείου Γκουγκενχάιμ της Νέας Υόρκης με κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά, ανακοινώθηκε πρόσφατα η αντικαταστάτριά της. Πρόκειται για τη Ναόμι Μπέκγουιθ, την πρώτη Αφροαμερικανίδα γυναίκα που αναλαμβάνει τέτοια καθήκοντα στο μουσείο. Εχει υψηλή κατάρτιση σε ζητήματα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, ενώ μέχρι πρόσφατα υπήρξε η επικεφαλής επιμελήτρια στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγου. 

(…) Η περίφημη συλλογή του σχεδιαστή και σκηνογράφου Πιερ Λε Tαν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 69 ετών, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s τον Μάρτιο. Πρόκειται για περισσότερα από 400 αντικείμενα τα οποία γέμιζαν το παρισινό του διαμέρισμα, δημιουργώντας ένα υπέροχο, άχρονο καλλιτεχνικό σύμπαν – έργα τέχνης από την Ανατολή και τη Δύση, φωτογραφίες, κινεζικά κεραμικά, αλλά και μια κουκουβάγια του Πικάσο, γυαλικά, ασημικά, γλυπτά και αντίκες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή