Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μέρι Γουίλσον (φωτ.), ένα από τα ιδρυτικά μέλη του αμερικανικού συγκροτήματος The Supremes, που γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του ’60, πέθανε χθες σε ηλικία 76 ετών. Οι Supremes δημιουργήθηκαν στο Ντιτρόιτ το 1959, όταν η Γουίλσον ήταν 15 ετών και διαλύθηκαν το 1977. Στην επικαιρότητα επανήλθαν το 2006 με την κυκλοφορία της ταινίας «Dreamgirls» για την ιστορία του συγκροτήματος με πρωταγωνίστριες τις Μπιγιονσέ και Τζένιφερ Χάντσον.

(…) Περισσότεροι από διακόσιοι διάσημοι Αμερικανοί ηθοποιοί, άνθρωποι του θεάματος και ακτιβιστές, ανάμεσά τους ονόματα όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Αντζέλικα Χιούστον, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ζητούν με επιστολή τους από τον πρόεδρο Μπάιντεν να κλείσει τον πετρελαιαγωγό Dakota Access Pipeline, μήκους 1.885 χιλιομέτρων. Μέλη της φυλής των Σιου και ομάδες οικολόγων διαδηλώνουν για το έργο, αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγγέλλοντας ότι μπορεί να ρυπάνει την πηγή νερού της φυλής και να καταστρέψει ιερούς για τα μέλη της τόπους. 

(…) Η δικαστική διαμάχη της Μπρίτνεϊ Σπίαρς με τον πατέρα της είναι το θέμα του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Framing Britney Spears» (Παγιδεύοντας την Μπρίτνεϊ Σπίαρς) των New York Times. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία της ποπ σταρ από τα πρώτα της βήματα μέχρι την κορυφή, αλλά και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε για τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Τότε ήταν που η διαχείριση των οικονομικών της πέρασε στα χέρια του πατέρα της κι ενώ ήταν προγραμματισμένη να λήξει το 2009, συνεχίζεται μέχρι σήμερα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή