Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις προ πανδημίας κινηματογραφικές κυκλοφορίες», δήλωσε σε πρόσφατο τεχνολογικό συνέδριο ο νέος επικεφαλής της Ντίσνεϊ, Μπομπ Σέιπεκ (φωτ.). Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ενός από τους ισχυρότερους –αν όχι του ισχυρότερου– αυτή τη στιγμή παράγοντες στη βιομηχανία του σινεμά έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του Μπεν Αφλεκ, ο οποίος, επίσης πρόσφατα, εκτίμησε πως σε δυο-τρία χρόνια δεν θα κυκλοφορούν πάνω από 40 ταινίες στις αίθουσες, με τον τρόπο που διαμορφώνεται το διαδικτυακό τοπίο.

(…) Το ντοκιμαντέρ των Νταν Λίντσεϊ και Τ. Τζέι Μάρτιν για την Τίνα Τέρνερ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου αποσπώντας θετικές κριτικές. Η ιστορία της σπουδαίας σταρ, που επί πολλά χρόνια υπήρξε θύμα μιας φρικτής κακοποίησης από τον σύζυγο, αλλά και συνεργάτη της Αϊκ Τέρνερ, είναι σήμερα, στη σκιά του #MeToo, πιο επίκαιρη από ποτέ. 

(…) Τιμήθηκε με το βραβείο Cecil B. DeMille για τη συνολική προσφορά της στον χώρο του θεάματος –πέντε δεκαετίες δεν είναι και λίγες»–, ενώ είπε και την ατάκα της βραδιάς στην τελετή για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Ο λόγος για τη σπουδαία Τζέιν Φόντα, με την οποία πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν όταν την άκουσαν να λέει: «Αυτό που δεν έχω καταφέρει είναι ένας επιτυχημένος γάμος (…) και η απάντηση στην ερώτηση “αν θέλω να το κάνω ξανά” είναι όχι!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή