ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Πέμπτης

Πρόσωπα της Πέμπτης

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αλαν Μπόουνες (φωτ.), κορυφαίος συγγραφέας, επιμελητής και φιλάνθρωπος, που διέπρεψε στον κόσμο της βρετανικής τέχνης. Με την ιδιότητα του ιστορικού τέχνης, έγινε διευθυντής της Tate Gallery του Λονδίνου και η θητεία του διήρκεσε από το 1980 έως το 1988. Επίσης, συνέβαλε με το κύρος του στην καθιέρωση του βραβείου Turner, της σημαντικότερης εικαστικής διάκρισης της χώρας του. «Η κληρονομιά του ζει στις γκαλερί του μουσείου», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Tate.

(…) Ο μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός Πέτρος Κλαμπάνης προσκαλεί δύο νέους πολλά υποσχόμενους Ελληνες μουσικούς, για να μας παρουσιάσουν κομμάτια δικά του, καθώς και διασκευές. Το νέο αυτό τρίο του Κλαμπάνη, με τον ντράμερ Τζέισον Γουάστορ και τον πιανίστα Ραφαήλ Μελετέα, θα δώσει συναυλία σε streaming από το Half Note. Το ερχόμενο Σάββατο 6/3 στο halfnote.gr. Εισιτήρια στο viva.gr.

(…) Η 90χρονη Ιρλανδή συγγραφέας Εντνα Ο’ Μπράιεν, γνωστή και στην Ελλάδα από τα βιβλία της «Κορίτσι», «Μικρές κόκκινες καρέκλες» κ.ά. (εκδ. Κλειδάριθμος), θα λάβει τα διάσημα του Ταξιάρχη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλίας. Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ιρλανδία χαρακτήρισε τη συγγραφέα μία από τις σπουδαιότερες του 20ού αιώνα και αφοσιωμένη φεμινίστρια, που έδωσε φωνή στις γυναίκες του κόσμου.