Πρόσωπα της Τρίτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κίνδυνο να αποκλειστεί από τους κινηματογράφους της Κίνας αντιμετωπίζει η ταινία «Nomadland» της Κινέζας Κλόε Ζάο (φωτ.). Η Ζάο είναι η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας και τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης υποδέχτηκαν το νέο, αρχικά, με διθυραμβικά σχόλια. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν όταν «ανακαλύφθηκαν» παλιές δηλώσεις της Ζάο, η οποία ζει στην Αμερική, εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης. Οι αναφορές στη Ζάο εξαφανίστηκαν μαζί με τις ημερομηνίες για την προβολή της ταινίας.

(…) Στον «πάγκο» του σίκουελ «Space Jam 2» φαίνεται πως θα καθίσει ο γνωστός ασβός των Looney Tunes, Πέπε λε Πιου. Ο χαρακτήρας που ήταν στην ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν στην πρώτη ταινία θεωρήθηκε ότι προβάλλει μια κουλτούρα σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς είναι γνωστή η μανία του με τη γάτα Πενέλοπι. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, στην κομμένη σκηνή ο Πέπε «παρενοχλούσε» την ηθοποιό Γκρέις Σάντο, η οποία του έδινε ένα χαστούκι, και ο Λεμπρόν Τζέιμς, που πρωταγωνιστεί, του έλεγε ότι δεν μπορεί να αγγίζει άλλους χωρίς τη συναίνεσή τους.

(…) O Κρίστιαν Μπέιλ θα είναι ο πρωταγωνιστής στο νέο θρίλερ του Σκοτ Κούπερ, που θα προβληθεί στο Νetflix με τίτλο «The pale blue eye» και θα ερμηνεύει τον ρόλο ενός ντεντέκτιβ που ξεδιαλύνει κάποιους φόνους στο αμερικανικό Ουέστ Πόιντ του 1830 με τον βοηθό του, τον… Εντγκαρ Αλαν Πόε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή