Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, η διεθνώς διακεκριμένη μεσόφωνος Λέλα Στάμος (φωτ.), η οποία είχε πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν πενήντα παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου και νικήτρια του πρώτου βραβείου στον διεθνή διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» το 1963, που της έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές της στο Μιλάνο, η Στάμος ερμήνευσε μεγάλους πρωταγωνιστικούς και συμπρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ ως σολίστ έδωσε ρεσιτάλ και εμφανίστηκε σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

(…) Την Ιταλίδα ηθοποιό Σοφία Λόρεν και τον Αιθίοπα κινηματογραφιστή Χαϊλέ Γκερίμα πρόκειται να τιμήσει το πολυαναμενόμενο Μουσείο των Οσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στο εναρκτήριο γκαλά του που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου. Θα βραβευτούν επίσης οι Μπομπ Ιγκερ, Τομ Χανκς και Ανέτ Μπένινγκ για τη συνεισφορά τους στη χρηματοδότηση του Μουσείου, του οποίου πάντως στόχος είναι να απονέμει κάθε χρόνο δύο βραβεία συνολικά, που θα αναγνωρίζουν το έργο δημιουργών του κινηματογράφου, αλλά και μελετητών του.

(…) Το καλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου από όλες τις ταινίες που προβλήθηκαν μέσω streaming την προηγούμενη χρονιά έκανε στις 5 Μαρτίου η κωμωδία «Coming 2 America» του Κρεγκ Μπρούερ, η οποία προβλήθηκε στην πλατφόρμα της Amazon κι έχει στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Εντι Μέρφι. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Screen Engine, η ταινία, σίκουελ του δημοφιλούς φιλμ του 1988 «Ο πρίγκιπας της Ζαμούντα», ξεπέρασε ακόμη και μεγάλες εμπορικές επιτυχίες όπως το «Wonder Woman 1984» του HBO Max.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή