ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

Πρόσωπα της Τετάρτης

Ελληνικό χρώμα θα έχει το επόμενο βιβλίο του Γιο Νέσμπο (φωτ.). Ο Νορβηγός συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών ετοιμάζει τη συλλογή «Ο άρχοντας της ζήλιας και άλλες ιστορίες», που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στις 23 Σεπτεμβρίου, σε μετάφραση της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη. Ο «Αρχοντας της ζήλιας» είναι ο αστυνόμος Νίκος Μπαλής, επειδή μπορεί να καταλάβει εάν μια δολοφονία έχει κίνητρο το γνωστό ανθρώπινο συναίσθημα και θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις για να διαλευκάνει ένα έγκλημα στην Κάλυμνο.

(…) Την κακοποίηση που είχαν υποστεί εκείνη και η αδελφή της από τον παππού τους όταν ήταν παιδιά αποκαλύπτει η Σάρον Στόουν στο βιβλίο της «The beauty of living twice». Η διάσημη ηθοποιός γράφει ότι η γιαγιά της κλείδωσε εκείνη και τη μικρότερη αδελφή της σε ένα δωμάτιο με τον παππού τους, Κλάρενς Λόσον, ο οποίος τις κακοποίησε σεξουαλικά. Η Στόουν γράφει, μεταξύ άλλων, για το πώς ξεγελάστηκε για να γυρίσει την επίμαχη σκηνή της ανάκρισης στο «Βασικό ένστικτο».

(…) Είκοσι πέντε συγγραφείς και μεταφραστές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά, ανακοινώθηκαν στη μακρά λίστα του International Booker Prize. Ανάμεσά τους, ο Νταβίντ Ντιοπ και η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα μεταφράστριά του (και ποιήτρια) Αννα Μοσχοβάκη, για το βιβλίο «Τη νύχτα, όλα τα αίματα είναι μαύρα», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πόλις.