Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους Coldplay, τον Ντέιμον Αλμπαρν, τον Μάικλ Κιουανούκα (φωτ.), τους Idles, τους Wolf Alice και διάφορα άλλα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής θα περιλαμβάνει η ζωντανή διαδικτυακή συναυλία με τίτλο «Live at Worthy Farm», που ανακοίνωσαν ότι θα παρουσιάσουν στις 22 Μαΐου οι διοργανωτές του, ακυρωμένου και φέτος, φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι. Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες και τα εισιτήρια, στα οποία δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός, κοστίζουν 23 ευρώ. 

(…) Στην «ακραία σωματική και ψυχική βαναυσότητα» που βίωσε ως μαθητής στην Αγγλία της δεκαετίας του ’60 αναφέρθηκε, με άρθρο του στους Times, ο Βρετανός συγγραφέας Λουί ντε Μπερνιέρ. Σε μια περίοδο που αρκετά σχολεία της χώρας του αντιμετωπίζουν καταγγελίες για κακοποίηση μαθητών, ο συγγραφέας, γνωστός για βιβλία όπως το «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» (εκδ. Ψυχογιός), αποκάλυψε στο άρθρο του συγκεκριμένα περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα στο σχολείο Grenham House του Κεντ, το οποίο έκλεισε το 1984. 

(…) Ο Βρετανοϊταλός Αντόνιο Πάπανο είναι από προχθές ο διάδοχος του Σάιμον Ρατλ στη θέση του αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου. Ο Πάπανο θα αφήσει το πόστο του μουσικού διευθυντή της Βασιλικής Οπερας του Λονδίνου, που κατέχει από το 2002, και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2024. Ο Ρατλ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι αποχωρεί από τη Συμφωνική του Λονδίνου, προκειμένου να συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, στο Βερολίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή