Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα του νέου μυθιστορήματός του με τίτλο «Ποτέ» παρουσίασε χθες, σε διεθνή διαδικτυακή συνέντευξη Tύπου, ο Βρετανός συγγραφέας Κεν Φόλετ (φωτ.). Σηματοδοτώντας μια στροφή από τα επιτυχημένα ιστορικά μυθιστορήματά του, αλλά βασισμένο επίσης σε ενδελεχή έρευνα, το «Ποτέ» αφηγείται την ιστορία μιας παγκόσμιας κρίσης που απειλεί να οδηγήσει στο ξέσπασμα του τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Το βιβλίο αναμένεται να εκδοθεί σε όλο τον κόσμο στις 9 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Bell. 

(…) Μια εννιάλεπτη ταινία μικρού μήκους, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Τζουλιάν Μουρ, Κλόι Σεβινί, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Ιντια Μουρ και Λίο Ράιλι, έγραψε και σκηνοθέτησε ο Τζιμ Τζάρμους με σκοπό την προώθηση της νέας κολεξιόν του οίκου μόδας Saint Laurent με τίτλο «French Water». Στην ταινία, που είναι διαθέσιμη στο κανάλι του γαλλικού οίκου στο YouTube, παρακολουθούμε τους θαμώνες ενός πολυτελούς δείπνου να αναζητούν μια μυστηριώδη καλεσμένη που εξαφανίζεται και εμφανίζεται διαρκώς, προκαλώντας μιαν αίσθηση ιλίγγου.

(…) Η Νάταλι Πόρτμαν θα είναι η πρωταγωνίστρια της επικείμενης τηλεοπτικής σειράς του HBO «Μέρες εγκατάλειψης», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της επιτυχημένης Ιταλίδας συγγραφέως Ελενα Φεράντε (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη). Η σειρά, μία ακόμη μεταφορά έργου της Φεράντε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, παρακολουθεί την ιστορία μιας ικανοποιημένης από τη ζωή γυναίκας, που εγκαταλείπεται από τον σύζυγό της και, σημαδεμένη από τον πόνο, φθάνει να στροβιλίζεται στα φαντάσματα της παιδικής της ηλικίας στη Νάπολη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή