Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Jay Z (φωτ.) είναι ο πρώτος ραπ μουσικός που θα κερδίσει μια θέση στο Rock & Roll Hall of Fame, όπως ανακοίνωσε χθες το ομώνυμο αμερικανικό ίδρυμα. Κάτοχος 23 βραβείων Grammy και μιας δισκογραφίας με πολλές πρωτιές στους καταλόγους επιτυχιών, ο Αμερικανός καλλιτέχνης θα λάβει τη διάκριση σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου και στην οποία θα τιμηθούν επίσης οι Τίνα Τέρνερ, Foo Fighters, The Go-Go’s, Κάρολ Κινγκ κ.ά.

(…) Eχει ακυρωθεί στη φυσική του εκδοχή, η διαδικτυακή όμως εμπλουτίζεται διαρκώς: ο λόγος για το μουσικό φεστιβάλ Γκλάστονμπερι της Μεγάλης Βρετανίας, που εσχάτως ανακοίνωσε νέες συμμετοχές στη μεγάλη online συναυλία του, η οποία θα μεταδοθεί στις 22 και 23 Μαΐου. Η πιο πρόσφατη από αυτές είναι η PJ Harvey, που μαζί με τον Τζάρβις Κόκερ, τον Τζορτζ Eζρα και τη Ρόουζιν Μέρφι, μεταξύ άλλων, θα αναλάβει το κομμάτι της αφήγησης μεταξύ των εμφανίσεων κάθε μπάντας.

(…) Eνα νέο γκράφικ νόβελ, με τίτλο «The Secret to Superhuman Strength» («Το μυστικό για υπεράνθρωπη δύναμη») και με θέμα την αγάπη για τη σωματική άσκηση, κυκλοφόρησε η κομίστρια Aλισον Μπέχντελ. Γνωστή για έργα όπως το «Θανατάδικο» και «Μήπως είσαι μάνα μου;» (εκδ. Γράμματα), αλλά και για το «Τεστ Μπέχντελ», που υπολογίζει την εκπροσώπηση των γυναικών σε έργα μυθοπλασίας, η Αμερικανίδα δημιουργός χρησιμοποιεί ως αφορμή τη γυμναστική προκειμένου να μιλήσει για τη σχέση με τον εαυτό και τους άλλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή