Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γυναίκα, η Λοράνς ντε Καρ (φωτ.), θα είναι στο εξής επικεφαλής του Λούβρου. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των 228 χρόνων του μουσείου, ενώ η ίδια υπήρξε διευθύντρια του μουσείου Orsay από το 2017 και της Orangerie από το 2014. Η 55χρονη επιμελήτρια και ιστορικός τέχνης είναι κόρη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ζαν ντε Καρ και εγγονή του μυθιστοριογράφου Γκι ντε Καρ, ειδικός στην τέχνη του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα και θέλει να αφήσει το στίγμα της στο Λούβρο, συμβάλλοντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων και σε εκθέσεις που σχετίζονται με επίκαιρα ζητήματα.

(…) Στο Φεστιβάλ της Αβινιόν και στο Βασιλικό Θέατρο της Σουηδίας θα παρουσιαστούν οι επόμενες σκηνοθεσίες της Ελλης Παπακωνσταντίνου. Στις 13 και 15 Ιουλίου παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ της Αβινιόν η αντιφασιστική παράσταση «The Kindly Ones», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα μέσα στο στρατόπεδο Μαουτχάουζεν, ενώ τον Δεκέμβριο στο Βασιλικό Θέατρο της Σουηδίας κάνει πρεμιέρα η «ALKESTIS», παράσταση βασισμένη στην «Αλκηστη» του Ευριπίδη.

(…) Ενα ιδανικό καστ φαίνεται πλέον ότι έχει συγκεντρώσει ο Γιώργος Λάνθιμος για τη νέα του ταινία, «Poor Things». Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση αφορά τον ηθοποιό, συγγραφέα και stand up κωμικό Τζέροντ Καρμάικλ ο οποίος προστέθηκε στους Μαρκ Ράφαλο, Εμα Στόουν και Γουίλεμ Νταφόε. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη βικτωριανή Αγγλία και έχει σχέση με την ιστορία του Φρανκεστάιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή