Πρόσωπα της Τετάρτης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συναρπαστικό ντεμπούτο του Σιαμάκ Ετεμάντι (φωτ.) με τίτλο «Παρί» κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες. Ο Ιρανός σκηνοθέτης ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα, όπου και τοποθέτησε την ιστορία μιας μητέρας, η οποία αναζητεί εναγωνίως τον εξαφανισμένο γιο της. Οσο για το βραβείο ντοκιμαντέρ, αυτό πήγε στον Γιώργο Αυγερόπουλο για το «Παρόντες», μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κρίση της COVID-19 στη χώρα μας.

(…) Το κινηματογραφικό ρεκόρ… πανδημίας συνέτριψε πρόσφατα το «Ενα ήσυχο μέρος 2», που έκανε ντεμπούτο στις αμερικανικές αίθουσες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το σίκουελ του επιτυχημένου δυστοπικού θρίλερ, με την εξαιρετική Εμιλι Μπλαντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έφθασε τα 57 εκατ. δολάρια στο box office τις πρώτες ημέρες προβολής του, επίδοση που πλησιάζει τις «κανονικές» προ COVID-19 εποχές για τα μπλοκμπάστερ. Η ταινία κάνει πρεμιέρα και στα ελληνικά θερινά αύριο, Πέμπτη.

(…) Δύο συναυλίες στο πλαίσιο του CT Garden Festival θα δώσει στις 23 και στις 28 Ιουνίου ο Γιώργος Νταλάρας. Ο δημοφιλής ερμηνευτής θα κάνει τον «γύρο του κόσμου με ελληνικά τραγούδια» στο Christmas Theater (λεωφ. Βεΐκου 139), ενώ μαζί του θα έχει τις πολύ αξιόλογες Βιολέτα Ικαρη και Ασπασία Στρατηγού. Προπώληση στο viva.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή