Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν ένα συνδυασμό των κινηματογραφικών δημιουργιών που θαύμαζε από παιδί, των ταινιών «Πόλεμος των άστρων» και «7 σαμουράι» του Ακίρα Κουροσάβα, περιγράφει το νέο του φιλμ δράσης ο σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ (φωτ.). Ο ίδιος δήλωσε ότι πέρασε τα τελευταία χρόνια «χτίζοντας» τον κόσμο του «Rebel Moon» όπου κυριαρχούν τα ζόμπι, και η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Netflix τον Μάιο έχει σημειώσει ήδη επιτυχία με 72 εκατομμύρια θεατές μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. 

(…) Συνεχίζεται το μυστήριο γύρω από τα γυρίσματα της πανάκριβης παραγωγής που ετοιμάζει η Amazon από τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν. Η σειρά θα συμπεριλάβει στο σενάριό της υλικό τόσο από το έπος του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» όσο και από το βιβλίο «Χόμπιτ», και θα εξερευνήσει επίσης ιστορίες που αφορούν την εποχή πριν από τη «Παρέα του δαχτυλιδιού». Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό όλο το καστ, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχει ο Βρετανός Τσαρλς Εντουαρντς, γνωστός μας από τη σειρά «The Crown».

(…) Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Ακαδημία Γκονκούρ, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το λογοτεχνικό Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδας 2021 και σήμερα στις 7 μ.μ. θα ανακοινώσει τον νικητή. Την ανάγνωση των 4 υποψήφιων μυθιστορημάτων έχουν ολοκληρώσει οι δέκα κριτικές επιτροπές και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και παρουσία του Γάλλου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Πιερ Ασουλίν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή