Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 85 ετών, ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος (φωτ.), κινηματογραφικός σκηνοθέτης και πατέρας του διάσημου ηθοποιού Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Ο τελευταίος γνωστοποίησε την είδηση μέσω σόσιαλ μίντια, αποκαλώντας τον εκλιπόντα τολμηρό και πρωτοπόρο κινηματογραφιστή. Σπουδαιότερη δουλειά του Ρόμπερτ Ντάουνι, ο οποίος υπήρξε και ηθοποιός, θεωρείται το «Putney Swope» του 1969, μια ρηξικέλευθη σάτιρα με πρωταγωνιστή έναν Αφροαμερικανό ακτιβιστή, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία μιας διαφημιστικής εταιρείας.

(…) Τελικά θα είναι η Φέι Νταναγουέι που θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Φράνκο Νέρο «The man who drew God», στην οποία θα έχει και ένα μικρό ρόλο ο Κέβιν Σπέισι, σε μια προσπάθεια του Αμερικανού ηθοποιού να επιστρέψει στον κινηματογράφο μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικά παραπτώματα που τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη. Η γνωστή ηθοποιός θα υποδυθεί μια δασκάλα της γλώσσας Μπράιγ που είναι και παλιά φίλη του τυφλού πρωταγωνιστή, τον οποίο ενσαρκώνει ο ίδιος ο Νέρο.  

(…) Ο Κύκλος Contemporary Ancients συνεχίζεται στις 16 και 17 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Μετά το «Σπίτι με τα φίδια» (9-10 Ιουλίου), το δεύτερο θεατρικό έργο που θα παρουσιαστεί είναι το «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ., εμπνευσμένο από τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή