ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Παρασκευής

Πρόσωπα της Παρασκευής

Εφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 85 ετών, ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος (φωτ.), κινηματογραφικός σκηνοθέτης και πατέρας του διάσημου ηθοποιού Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Ο τελευταίος γνωστοποίησε την είδηση μέσω σόσιαλ μίντια, αποκαλώντας τον εκλιπόντα τολμηρό και πρωτοπόρο κινηματογραφιστή. Σπουδαιότερη δουλειά του Ρόμπερτ Ντάουνι, ο οποίος υπήρξε και ηθοποιός, θεωρείται το «Putney Swope» του 1969, μια ρηξικέλευθη σάτιρα με πρωταγωνιστή έναν Αφροαμερικανό ακτιβιστή, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία μιας διαφημιστικής εταιρείας.

(…) Τελικά θα είναι η Φέι Νταναγουέι που θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Φράνκο Νέρο «The man who drew God», στην οποία θα έχει και ένα μικρό ρόλο ο Κέβιν Σπέισι, σε μια προσπάθεια του Αμερικανού ηθοποιού να επιστρέψει στον κινηματογράφο μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικά παραπτώματα που τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη. Η γνωστή ηθοποιός θα υποδυθεί μια δασκάλα της γλώσσας Μπράιγ που είναι και παλιά φίλη του τυφλού πρωταγωνιστή, τον οποίο ενσαρκώνει ο ίδιος ο Νέρο.  

(…) Ο Κύκλος Contemporary Ancients συνεχίζεται στις 16 και 17 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Μετά το «Σπίτι με τα φίδια» (9-10 Ιουλίου), το δεύτερο θεατρικό έργο που θα παρουσιαστεί είναι το «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ., εμπνευσμένο από τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.