Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτων Κένγκο Κούμα (φωτ.) και το πολυσχιδές έργο του σε διάφορες χώρες του κόσμου είναι το αντικείμενο νέου θεματικού εικονογραφημένου τόμου από τις εκδόσεις Taschen. Ο Κούμα, που υπογράφει τα σχέδια για το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, είναι ο σχεδιαστής της Marina Galleria στο Ελληνικό, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, καθώς και ο δημιουργός της γλυπτικής εγκατάστασης που είχε εγκατασταθεί στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου στην Αθήνα. Ο Κούμα αντλεί από την ιαπωνική παράδοση της οικονομίας και της σοφίας των υλικών και αναπτύσσει διεθνή γλώσσα.

(…) Με κάθε νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, η Αίθουσα των Προέδρων (Hall of Presidents) στο Walt Disney World, το θεματικό πάρκο της Disney στη Φλόριντα, επεκτείνεται. Ετσι, το Disney Parks Blog μόλις ανέφερε ότι μια καινούργια προσθήκη θα κάνει την είσοδό της μέσα στον Αύγουστο, το Joe Biden Animatronic. Η φιγούρα Μπάιντεν θα απαγγέλλει τον προεδρικό όρκο, τον οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ηχογράφησε στον Λευκό Οίκο και δίπλα στο Animatronic, ο πίνακας θα περιέχει κάποια στοιχεία και πληροφορίες σημαντικά για εκείνον.

(…) Θεωρείται η δωρεά του αιώνα και αφορά την τεράστια συλλογή έργων τέχνης του πρώην προέδρου της Samsung Λι Κουν-Χι. Πρόκειται για 23.000 έργα που δωρίστηκαν από την οικογένεια του επιχειρηματία στο κράτος, ώστε να καλυφθεί φόρος κληρονομιάς περίπου 10,4 δισ. δολαρίων, και θα εκτεθούν σταδιακά στο Εθνικό Μουσείο της Κορέας και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MMCA).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή