Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής Νίκος Φωκάς (φωτ.). Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1927, μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία, και από το 1961 έως το 1974 έζησε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για την Ελληνική Υπηρεσία του Βρετανικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (BBC). Είχε τιμηθεί το 2005 με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του, όπως και από την Ακαδημία Αθηνών.  

(…) Δεν επιστρέφει στα γυρίσματα της σειράς «Gaslit» αν δεν εμβολιαστούν όλα τα μέλη της παραγωγής, ακόμη κι αν τηρούνται ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Αυτό δήλωσε ο Σον Πεν, συμπληρώνοντας ότι άμεση προτεραιότητά του είναι να μην κινδυνεύσει κανείς. Σημειώνεται ότι από τα μέλη της παραγωγής έχουν εμβολιαστεί τα 3/5. Τα γυρίσματα της σειράς, η οποία ασχολείται με το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου. 

(…) Την πρώτη θέση στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Perusia Harmonica 2021 κέρδισε η 9χρονη Αγγελική Βασιλική Τσιαντζή-Μαντέ από τη Σαντορίνη, που συμμετείχε στην 1η κατηγορία για παιδιά έως 11 ετών. Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Musicosmicamente και εδρεύει στην πόλη Περούτζια της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις. Η μικρή πιανίστρια από την Ελλάδα απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία σε καθεμία από τις τρεις φάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή