Πρόσωπα της Τρίτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Αμερικανο-ιάπωνας φωτογράφος Γιασουχίρο Γιακαμπαγιάσι (φωτ.) που ήταν γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Hiro, ένας από τους σημαντικότερους και πιο διάσημους φωτογράφους μόδας που άλλαξε με το σουρεαλιστικό ύφος των εικόνων του τη μεταπολεμική εμπορική φωτογραφία και τα editorial μόδας στον διεθνή Τύπο. Αφήνει πίσω του ένα ογκώδες έργο με φωτογραφίες που επαναπροσδιόρισαν τη γλώσσα της διαφήμισης της μόδας, αλλά και τον τρόπο που το κοινό την αντιλαμβάνεται. 

(…) Προαναγγελία κυκλοφορίας τον προσεχή Οκτώβριο είχαμε για τον πολυαναμενόμενο τρίτο κύκλο της επιτυχημένης σειράς του HBO «Succession». Η πολυβραβευμένη παραγωγή που μας ξεναγεί στις περιπέτειες και τις δολοπλοκίες μιας ζάμπλουτης οικογένειας ιδιοκτητών ΜΜΕ αποκτά μάλιστα νέους πρωταγωνιστές με τους Αντριεν Μπρόντι, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και αρκετούς άλλους να συμπράττουν με το εντυπωσιακό ήδη υπάρχον καστ, προεξάρχοντος του απίθανου Μπράιαν Κοξ.  

(…) «Σήμερα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε για τα χιλιάδες αντικείμενα του μουσείου, αλλά ούτε και για τον θησαυρό της Βακτριανής που είχε φέρει στο φως ο Ελληνας αρχαιολόγος Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης», είπε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού του Αφγανιστάν Ομάρ Σουλτάν κατά τη συνάντησή του με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η πώληση των αντικειμένων είναι δύσκολη, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, καθώς έχουν ταξιδέψει σε εκθέσεις, αλλά υπάρχει κίνδυνος καταστροφής τους.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή