Πρόσωπα της Παρασκευής

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το μυθιστόρημά της «This mournable body», για τη ζωή ενός κοριτσιού στη μετα-αποικιακή Ζιμπάμπουε, η Τσίτσι Ντανγκαρέμπγκα (φωτ.) κατάφερε να μπει στη βραχύβια λίστα του βραβείου Booker. Ωστόσο, το επόμενο βιβλίο της θα κυκλοφορήσει όχι νωρίτερα από το 2114, καθώς θα συμπεριληφθεί στη λεγόμενη «Future Library» μαζί με τα έργα των Μάργκαρετ Ατγουντ και Οσεαν Βονγκ. Τα χειρόγραφα των συγγραφέων θα τα δουν μόνο τα μάτια των μελλοντικών γενεών.

(…) O γνωστός ράπερ Κάνιε Γουέστ αλλάζει επισήμως το όνομά του και πλέον θα αποκαλείται Ye, χωρίς επίθετο ή άλλο όνομα, για «προσωπικούς λόγους», όπως αναφέρει στην αίτησή του. Ο διάσημος τραγουδιστής είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του από το 2018. «Ye» στην αγγλική εκκλησιαστική γλώσσα σημαίνει «εσύ» και όπως δήλωσε ο Γουέστ σε συνέντευξή του, θέλει με το όνομά του να απευθύνεται στον καθένα προσωπικά.

(…) Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο συλλέκτης Κώστας Ιωαννίδης, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σύρο. Ηταν γνωστός για τη διοργάνωση στην Ερμούπολη εκθέσεων ζωγράφων όπως των Γιάννη Μόραλη, Θάνου Τσίγκου, Γιάννη Γαΐτη, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Οπυς Ζούνη, Αλκη Πιερράκου, Παναγιώτη Τέτση, Κώστα Πανιάρα, Παύλου Σάμιου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή