Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα κορυφαία έργα του νεοελληνικού λόγου «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού, κείμενο αιρετικό και αλληγορικό, σκηνοθετεί η Αντζελα Μπρούσκου (φωτ.) στο ξενοδοχείον «Μπάγκειον» της Ομόνοιας, από τις 4 Οκτωβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις. Τρεις γυναίκες –η Αντζελα Μπρούσκου, η Παρθενόπη  Μπουζούρη και η Δανάη Κατσαμένη– έγκλειστες σ’ ένα ασφυκτικό πατριαρχικό περιβάλλον αφηγούνται τoν πυρακτωμένο λόγο του Διονυσίου Σολωμού στον απόηχο της πτώσης του Μεσολογγίου.

(…) Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη (φωτ.) με μια εκδήλωση την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Στην πορεία του θα αναφερθούν η Μαρία Φαραντούρη και η Νένα Βενετσάνου, μεγάλες ερμηνεύτριες των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, και ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, συγγραφέας του βιβλίου «Μίκης Θεοδωράκης: η ζωή μου».

(…) Ο χαράκτης Γιώργος Μήλιος (φωτ.) έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών. Σπούδασε με υποτροφία στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, ζωγραφική με τον Γ. Μόραλη και χαρακτική με τους Γ. Κεφαλληνό και Κ.  Γραμματόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Εργάστηκε ως ζωγράφος-συντηρητής στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και δίδαξε στην έδρα Ζωγραφικής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ. Από το 1988 εργάστηκε ως καθηγητής στη Σχολή Εικαστικών και  Εφαρμοσμένων τεχνών του του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1996 έγινε καθηγητής χαρακτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή