Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σπουδαιότερος Τσέχος φωτογράφος κι ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή δημιουργούς της σύγχρονης ασπρόμαυρης φωτογραφίας, που για χρόνια εργάστηκε στο Magnum, ο 83χρονος Γιόζεφ Κουντέλκα (φωτ.), δώρισε σε 4 μουσεία της πατρίδας του 2.000 έργα του. Πρόκειται για μια σημαντικότατη πολιτιστική δωρεά με ιστορικό βάρος. «Ηθελα να δημιουργήσω ένα μέρος στον κόσμο ώστε να βλέπει κανείς τις φωτογραφίες μου. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να είναι η χώρα όπου γεννήθηκα», δήλωσε.

(…) Οι φαν του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αναμένουν τη νέα του ταινία «Nightmare Alley», που θα βγει στις αίθουσες στο τέλος της φετινής χρονιάς, και ταυτόχρονα ο ίδιος συνεχίζει τη συνεργασία του με το Netflix για τη δική του εκδοχή του «Πινόκιο». Ωστόσο, ο παραγωγικότατος σκηνοθέτης έχει στο συρτάρι του 20 ταινίες, των οποίων έχει γράψει και τα σενάρια, αλλά δεν γυρίστηκαν ποτέ. «Σαν να έχω χάσει μία δεκαετία δουλειάς», είπε πρόσφατα.

(…) Μία από τις σύγχρονες σταρ του πιάνου, η Κάτια Μπουνιατισβίλι, έρχεται στις 26 Σεπτεμβρίου για μία και μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της νέας σειράς ρεσιτάλ Piano Masters, η οποία σηματοδοτεί τη συνέχεια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Μεγάρου. Η περιζήτητη Γεωργιανή σολίστ έχει χτίσει μια εντυπωσιακή διεθνή καριέρα, κερδίζοντας την αμέριστη εκτίμηση του κοινού χάρη στις γεμάτες ευαισθησία και φαντασία ερμηνείες της, αλλά και στην έντονη προσωπικότητά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή