Πρόσωπα της Τρίτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυλαία έριξαν το βράδυ της Κυριακής οι 27ες «Νύχτες Πρεμιέρας», με το αθηναϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ να απονέμει τα βραβεία του. Πρώτα από όλα, φυσικά, τη Χρυσή Αθηνά του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος, η οποία απονεμήθηκε στη Μεξικανή Τατιάνα Χουέζο (φωτ.) για τη «Νύχτα της φωτιάς». Το αντίστοιχο βραβείο για το ελληνικό σινεμά, το οποίο αφορά τις ταινίες μικρού μήκους, πήγε στο «Horsepower» του Σπύρου Σκανδάλου, ενώ τη διάκριση για το καλύτερο ντοκιμαντέρ κέρδισε το «Faya Dahi» της Τζέσικα Μπεσίρ. 

(…) Εφυγε από τη ζωή η πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Ουρανία Εφραίμογλου, σε ηλικία 89 ετών. Η Ουρανία Εφραίμογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και ήταν σύζυγος του αείμνηστου Λάζαρου Εφραίμογλου, με τον οποίο δημιούργησαν το ΙΜΕ. Αποφοίτησε από την Ιόνιο Σχολή Θηλέων, ενώ, παράλληλα, φοιτούσε στη Γαλλική Ακαδημία και στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Το 1951 εισήχθη στο Pierce College, από όπου αποφοίτησε το 1954 με δίπλωμα εμπορικών σπουδών. Εργάστηκε εθελοντικά για 10 χρόνια στη ΧΕΝ Αθηνών και στον Oμιλο Εθελοντών. Η κηδεία της θα τελεστεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.   

(…) Aφιέρωμα στον Φεντερίκο Φελίνι διοργανώνουν η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Από τις 11 έως τις 19 Οκτωβρίου θα προβληθούν 17 ταινίες του σπουδαίου δημιουργού, από αδιαφιλονίκητα αριστουργήματα σαν το «8½» και το «La Strada» μέχρι ξεχασμένες δημιουργίες του σαν το «Il Bidone» και τη «Φωνή του φεγγαριού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή