ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

prosopa-tis-tetartis-561537115

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει φήμες σχετικά με την κάθοδό του στην πολιτική. Είχαν φτάσει στο σημείο μάλιστα να υποστηρίζουν ότι οι βλέψεις του έφταναν μέχρι το οβάλ γραφείο. Ο ίδιος ο Τζορτζ Κλούνεϊ (φωτ.) δεν τις είχε επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC αν σκοπεύει να πολιτευθεί, απάντησε «όχι, γιατί θέλω να έχω μια καλή ζωή»

(…) Αρνήθηκε πρόταση του εβραϊκού εκδοτικού οίκου Modan με έδρα το Ισραήλ που ήθελε να μεταφράσει δύο βιβλία της στα εβραϊκά λέγοντας ότι επιθυμεί να υποστηρίξει το κίνημα Boycott, Divestment and Sanctions movement (BDS), μια οργάνωση που προωθεί το μποϊκοτάζ και τις οικονομικές κυρώσεις κατά του Ισραήλ. Ο λόγος για την 30χρονη Ιρλανδή συγγραφέα Σάλι Ρούνεϊ. Το βιβλίο της με τίτλο «ormal People»έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες.

(…) Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου δίνει για τρίτη φορά τη δυνατότητα στη νεότερη γενιά μουσικών που εμπνέονται από την ελληνική παράδοση να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνουν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 7.30 το βράδυ, στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ, τη φετινή 3η Συνάντηση και προσκαλούν τους μουσικόφιλους της πόλης να συναντήσουν νέους καλλιτέχνες από πολλά μέρη της Ελλάδας.