Πρόσωπα της Τρίτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως το συνηθίζει, δεν μετράει και πολύ τα λόγια του ο Ρότζερ Ντάλτρι (φωτ.) των θρυλικών Who, αφού αυτή τη φορά είχε να πει τον… καλό του λόγο για τους Rolling Stones, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Αφού λοιπόν αναφέρθηκε στον Μικ Τζάγκερ απλώς ως κορυφαίο «περφόρμερ», στη συνέχεια είπε τα εξής για ολόκληρη την μπάντα: «Αν βρισκόσουν κάποιο βράδυ έξω από μια παμπ και τους άκουγες μέσα να παίζουν, μάλλον θα σκεφτόσουν: “να μια μέτρια μπάντα για παμπ”».

(…) Για τη σχέση του Αλφρεντ Χίτσκοκ και της γιαγιάς της, Τίπι Χέντρεν, μίλησε σε podcast του Hollywood Reporter η γνωστή ηθοποιός Ντακότα Τζόνσον, και αυτά που είπε για τον διάσημο σκηνοθέτη δεν ήταν διόλου κολακευτικά. «Ο Χίτσκοκ κατέστρεψε την καριέρα της επειδή δεν ήθελε να κοιμηθεί μαζί του και εκείνος την τρομοκρατούσε», είπε μεταξύ άλλων. Η Χέντρεν, που συνεργάστηκε με τον Χίτσκοκ στις αρχές της δεκαετίας του ’60, είχε γράψει στη βιογραφία της ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά αρκετές φορές.

(…) Η Ετέλ Αντνάν, που έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια, ήξερε τον εικοστό αιώνα από την καλή κι από την ανάποδη. Και ήξερε επίσης, ως κατεξοχήν ποιήτρια ακόμη κι όταν έγινε ζωγράφος, ότι όποιες κι αν ήταν οι ρίζες της καταγωγής της, «οι ποιητές ριζώνουν βαθιά στη γλώσσα». Το έργο της, συγγραφικό και εικαστικό, εξερεύνησε τις σχέσεις της Ανατολής με τη Δύση, τον ρόλο που παίζει η γλώσσα, το αποτύπωμα του φύλου, της εξορίας και των αποκλεισμών στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή