Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eφυγε από τη ζωή χθες, στο Μόναχο, η διάσημη Ελληνίδα μεσόφωνος και αντιπρύτανης της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, Δάφνη Ευαγγελάτου (φωτ.). Γεννημένη στην Αθήνα, αδελφή του σκηνοθέτη και ακαδημαϊκού Σπύρου Ευαγγελάτου, σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και συνέχισε τις σπουδές της στη Βιέννη και στο Μόναχο. Από το 1980 η καριέρα της την οδήγησε σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς και σε συνεργασίες με σημαντικούς μαέστρους, ενώ είχε δώσει μεγάλο βάρος και στη διδασκαλία της μουσικής.

(…) Ο συγγραφέας Τζέισον Μοτ είναι από το βράδυ της Τετάρτης ο 72ος νικητής του Εθνικού Βραβείου Βιβλίου των ΗΠΑ στην κατηγορία της μυθοπλασίας για το μυθιστόρημά του «A hell of a book», το οποίο παρακολουθεί τις παράλληλες ιστορίες ενός συγγραφέα που βρίσκεται σε περιοδεία προώθησης του τελευταίου του βιβλίου και ενός νεαρού Αφροαμερικανού που δέχεται μπούλινγκ από τους συνομηλίκους του για το χρώμα του δέρματός του.

(…) Για τις ανάγκες ενός ειδικού αφιερώματος του καναλιού HBO Max επανασυνδέεται το καστ της σειράς ταινιών «Χάρι Πότερ», είκοσι χρόνια μετά την πρώτη τους  εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο Ρούπερτ Γκριντ και η Eμα Γουάτσον, αρκετοί συμπρωταγωνιστές τους, και ο σκηνοθέτης Κρις Κολόμπους στην εκπομπή «Επιστροφή στο Χόγκουαρτς», που θα προβληθεί την Πρωτοχρονιά του 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή