Πρόσωπα της Τρίτης (31/05)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης

Σε ηλικία 108 ετών πέθανε ο Σλοβένος συγγραφέας Μπόρις Πάχορ (φωτ.), ο οποίος επέζησε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και έγραψε το βιβλίο «Necropolis» (1967) στο οποίο εξιστορούσε την εμπειρία του και έλαβε διεθνή αναγνώριση. Ο Πάχορ έγραψε 30 βιβλία στη διάρκεια της ζωής του και είχε προταθεί από τη Σλοβενική Ακαδημία Τεχνών για το Νομπέλ Λογοτεχνίας. Το 2013 βραβεύθηκε για το σύνολο του έργου του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

(…) Εμφάνιση-έκπληξη πραγματοποίησε ο Τζόνι Ντεπ στη συναυλία του Τζεφ Μπεκ, μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας στην ανοιχτή υπόθεση με την πρώην σύζυγό του Αμπερ Χερντ. Ο Ντεπ ανέβηκε στη σκηνή με την κιθάρα του και μαζί με τον Μπεκ ερμήνευσαν το τραγούδι «Isolation» από τη συνεργασία τους το 2020. Ο γνωστός ηθοποιός έκανε αγωγή 50 εκατ. δολαρίων στην πρώην σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή ένα άρθρο που έγραψε εναντίον του η Χερντ στην Washington Post το 2018. Η Χερντ έχει μηνύσει τον Ντεπ για 100 εκατ. δολάρια.

(…) Οι φωτορεπόρτερ Εβγκένι Μαλολέτκα και Μιχάλης Πατσούρας είναι οι φετινοί νικητές των βραβείων Yannis Behrakis και Athens Photo World για τη δουλειά τους «Πόλεμος στη Μαριούπολη» και «Ακόμη ανθρώπινοι», αντιστοίχως. Ο Ουκρανός Μαλολέτκα κατάφερε και ήρθε στην Αθήνα και στο ΚΠΙΣΝ για την παραλαβή του βραβείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT