Πρόσωπα της Πέμπτης (23/06)

Υστερα από πολλές δυσκολίες, ακόμη και εκφοβισμό που υπέστη η ίδια, η έρευνα της Γαλλίδας δημοσιογράφου Ινές Λερό (φωτ.) σχετικά με τη βιομηχανία τροφών και αγροτικών προϊόντων της Βρετάνης βρίσκει ευρύ ακροατήριο.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από πολλές δυσκολίες, ακόμη και εκφοβισμό που υπέστη η ίδια, η έρευνα της Γαλλίδας δημοσιογράφου Ινές Λερό (φωτ.) σχετικά με τη βιομηχανία τροφών και αγροτικών προϊόντων της Βρετάνης βρίσκει ευρύ ακροατήριο. Το βιβλίο της Λερό, που την αποκαλούν «Εριν Μπρόνκοβιτς της Γαλλίας», με τίτλο «Κακός σπόρος», έχει γίνει ένα άκρως πολιτικό podcast σε 4 επεισόδια στo μεγαλύτερο ραδιόφωνο της Γαλλίας, το France Inter.

(…) Στη νέα σειρά που ετοιμάζει το Netflix, μεταφέροντας στη μικρή οθόνη το κλασικό μυθιστόρημα του Τζον Στάιμπεκ «Ανατολικά της Εδέμ», θα πρωταγωνιστήσει η ηθοποιός Φλόρενς Πιου. Το σενάριο και η παραγωγή γίνεται από τη Ζόε Καζάν, εγγονή του σκηνοθέτη Ελία Καζάν, που ανέλαβε την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Στάινμπεκ το 1955.Το «Ανατολικά της Εδέμ» διαδραματίζεται στην κοιλάδα Σαλίνας της Καλιφόρνιας σε μια περίοδο που εκτείνεται από τον Εμφύλιο έως το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

(…) Aν και η καριέρα του τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν παρουσιάζει κάμψη αλλά αντιθέτως βρίσκεται σε άνοδο, ο 57χρονος Μπραντ Πιτ, ο οποίος το 2020 κέρδισε Οσκαρ για την ερμηνεία του στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, ενώ σε λίγο θα βγει η πολυαναμενόμενη περιπέτεια «Bullet Train» στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και το οσκαρικό δράμα «Babylon», δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η πορεία του στο σινεμά μπαίνει σε τελικό στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT