Πρόσωπα της Πέμπτης (14/07)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια, ίσως και τέλος, θα δοθεί στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού του Ρομάν Πολάνσκι (φωτ.) που έχει στοιχειώσει τους εμπλεκομένους και τον χώρο του σινεμά από το 1977. Δικαστήριο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου έγινε η δίκη, φαίνεται πως θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και καταθέσεις που θεωρούνται σημαντικά για την υπόθεση και μέχρι σήμερα κρατούνταν απόρρητα. Ο Πολάνσκι είχε αποδεχθεί τις κατηγορίες για τον βιασμό τής τότε 13χρονης Σαμάνθα Γκέιμερ, αλλά διέφυγε από τις ΗΠΑ και έκτοτε ζει στην Ευρώπη. «Είναι προς το συμφέρον της κοινής γνώμης να μην επιτραπεί να παραμένει κρυφή η κακοδικία του δικαστηρίου», είπε η Γκέιμερ σε δήλωσή της.

(…) Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καταδικάζει σε ανακοίνωσή του τη σύλληψη από τις ιρανικές αρχές των Ιρανών σκηνοθετών Τζαφάρ Παναχί, Μοχάμαντ Ρασούλοφ και Μοσταφά Αλεχμάντ και ζητάει την άμεση απελευθέρωσή τους. «Η σύλληψη των τριών Ιρανών σκηνοθετών συνιστά ευθεία επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ελευθερία της έκφρασης», σημειώνεται στην ανακοίνωση του φεστιβάλ, και έρχεται να προστεθεί στη σύλληψη τεσσάρων γυναικών σκηνοθετριών ντοκιμαντέρ και μιας φωτορεπόρτερ που συνέβη τον περασμένο Μάιο.

(…) Στην ένατη δεκαετία της ζωής του μπήκε χθες ο διάσημος ηθοποιός Χάρισον Φορντ, ένας από τους λίγους ηθοποιούς του Χόλιγουντ αυτής της γενιάς που είναι ακόμη ακμαίος, ενεργός και εξαιρετικός στη μεγάλη οθόνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή