Πρόσωπα της Πέμπτης (06/10)

Φαβορί για το Νομπέλ Λογοτεχνίας θεωρείται από γραφεία στοιχημάτων της Αγγλίας ο Σαλμάν Ρουσντί (φωτ.), που τον Αύγουστο τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από νεαρό άνδρα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαβορί για το Νομπέλ Λογοτεχνίας θεωρείται από γραφεία στοιχημάτων της Αγγλίας ο Σαλμάν Ρουσντί (φωτ.), που τον Αύγουστο τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από νεαρό άνδρα. Συγγραφέας μεταξύ άλλων των «Σατανικών στίχων» (1988), μετά την έκδοση των οποίων ο αγιατολάχ Χομεϊνί είχε ζητήσει τη δολοφονία του, ο Σαλμάν Ρουσντί, αν κερδίσει, θα είναι ο πρώτος λογοτέχνης ινδικής καταγωγής που βραβεύεται με Νομπέλ μετά τον Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, ο οποίος το κέρδισε το 1913. Ο νικητής θα ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι.

(…) Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, την οποία πυροβόλησε θανάσιμα στο κινηματογραφικό πλατό του «Rust», κατέληξαν ο Αλεκ Μπάλντουιν (φωτ.) και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας που είχαν κατηγορηθεί για τον θάνατό της. Σύμφωνα με έναν από τους όρους της συμφωνίας, η ταινία θα ξεκινήσει και πάλι γυρίσματα τον ερχόμενο Ιανουάριο, με τον Μάθιου Χάτσινς, σύζυγο του θύματος, να βρίσκεται στη θέση του εκτελεστικού παραγωγού.

(…) Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, θα λέγεται «Memento mori» (Υπόμνηση θανάτου) και από τον τίτλο και μόνο φαίνεται να υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να ξεχαστεί η πρόσφατη απώλεια του Αντι Φλέτσερ: ο λόγος για το νέο άλμπουμ των Depeche Mode του Μάρτιν Γκορ και του Ντέιβιντ Γκάχαν (φωτ.), που αποτελεί την πρώτη δισκογραφική δουλειά της μπάντας μετά τον χαμό του κιμπορντίστα της, τον περασμένο Μάιο. Το άλμπουμ θα συνοδεύεται από αμερικανική και ευρωπαϊκή περιοδεία των Βρετανών, που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή