Μάρκ Ζούκερμπεργκ: Ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος για το 2013

Μάρκ Ζούκερμπεργκ: Ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος για το 2013

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του κοινωνικού δίκτυου facebook, έκανε την μεγαλύτερη δωρέα για το έτος 2013, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο δωρεών, γεγονός που τον έχρησε φιλάνθρωπο της χρονιάς.

Ο ίδιος, στα 29 του χρόνια μαζί με την γυναίκα του, Πρισίλα δώρησαν το Δεκέμβριο, 990 εκατ. δολάρια στο ίδρυμα «Silicon Valley Community» της Καλιφόρνια.

Η εν λόγω δωρεά περιελάμβανε 18 εκατομμύρια μετοχές του Facebook.

Συνολικά πάντως 15 Αμερικανοί προχώρησαν σε δωρεές που ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. δολ. το 2012, συγκριτικά με τους 11 πολίτες που το 2011 περίοδο είχαν προχωρήσει σε ανάλογου ύψους φιλανθρωπίες.

Για το 2012 μόλις 5 εκατ. δολάρια προσφέρθηκαν ως δωρεά από τους πιο ευκατάστατους φιλάνθρωπους της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων τριών εκατ. δολαριών που έδωσε ο Warren Buffet, στο ίδρυμα των παιδιών του. Ο Warren Buffet είναι επενδυτής και επιχειρηματίας, γνωστός ως «Ο μάγος της Ομάχα» που έχει δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία, κυρίως μέσω της εταιρίας Berkshire Hathaway, στην οποία είναι μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή