Από καρκίνο πάσχει ο σουηδός συγγραφέας Χένινγκ Μανκέλ

Από καρκίνο πάσχει ο σουηδός συγγραφέας Χένινγκ Μανκέλ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο έκανε ο σουηδός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Χένινγκ Μανκέλ.

Ο πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος συγγραφέας είναι γνωστός για τον ήρωά του επιθεωρητή Κουρτ Βαλάντερ που δημιούργησε πριν από 25 χρόνια.

Ο Μανκέλ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε πρόσφατα με κακοήθη όγκο στον αυχένα και στον αριστερό πνεύμονα. «Ο καρκίνος μπορεί να έχει κάνει μετάσταση και σε άλλα σημεία του σώματός μου», έγραψε ο Μανκέλ στην ιστοσελίδα του.

Ο καρκίνος εντοπίστηκε ύστερα από επίσκεψή του σε ορθοπεδικό στη Στοκχόλμη, τον οποίο συμβουλεύτηκε επειδή είχε πόνους στον αυχένα. Ο συγγραφέας είπε ότι αναμένει οι γιατροί του Γκέτενμποργκ, όπου κατοικεί, να αποφασίσουν για την θεραπεία που θα του χορηγήσουν.

«Επέστρεψα στο Γκέτενμποργκ με μια πολύ άσχημη διάγνωση. Δεν έχω ιδιαίτερες αναμνήσεις από το ταξίδι μου μέχρι το σπίτι, εκτός από την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθω για την Εβα Μπέργκμαν, τη σύζυγό μου, που ήταν μαζί μου», έγραψε ο Μανκέλ.

Ο 65χρονος δήλωσε ότι αποφάσισε να γράψει για την κατάσταση της υγείας του και για την θεραπεία που θα ακολουθήσει στη σουηδική εφημερίδα Goteborgs-Posten.

«Εχω πολύ μεγάλη αγωνία παρότι, σε γενικές γραμμές, μπορώ να την ελέγξω», έγραψε.

Τα δέκα μυθιστορήματά του με ήρωα τον επιθεωρητή Βαλάντερ έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες κι έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

'Εχουν επίσης μεταφερθεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ο βρετανός ηθοποιός Κένεθ Μπράνα έχει υποδυθεί τον Βαλάντερ στην τηλεόραση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή