Πρόσωπα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συντετριμμένος»  (και με το δίκιο του) δήλωσε ο Μπρους Μπράουτον, η σύνθεση του οποίου με τον τίτλο «Alone yet not alone» αποβλήθηκε από τη λίστα με τις υποψηφιότητες για το Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού. Ο Μπράουτον ως πρώην μέλος της επιτροπής που ψηφίζει τους υποψηφίους, χρησιμοποίησε το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο για να ενημερώσει τους κριτές πως έχει γράψει το συγκεκριμένο τραγούδι, κάτι που φυσικά απαγορεύεται από τους κανόνες της Ακαδημίας, η οποία αναγνωρίζει «καλή πρόθεση», εντούτοις η πρωτοβουλία δημιούργησε «ένα άδικο πλεονέκτημα».

…Στη λεγόμενη «δεύτερη ευκαιρία» της 1ης Μαρτίου μπορεί να ελπίζει η Ελενα Παπαρίζου για να προκριθεί στον σουηδικό τελικό που θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα οπότε και θα επιλεγεί το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη φετινή Γιουροβίζιον. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια ερμήνευσε το τραγούδι «Survivor» χωρίς να καταφέρει να πλασαριστεί στις δύο πρώτες θέσεις και θα διαγωνιστεί ξανά προκειμένου να διεκδικήσει παρουσία στον τελικό του Melodifestivalen.

…Τον κορυφαίο μελετητή του αρχαιοελληνικού δράματος και κυρίως της αριστοφανικής κωμωδίας, τον καθηγητή Μπέρναρντ Ζίμερμαν, εξέλεξε στις 30 Ιανουαρίου ως αντεπιστέλλον μέλος της στον κλάδο της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας η Ακαδημία Αθηνών. Ο κ. Ζίμερμαν είναι τακτικός καθηγητής της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ από το 1997.

…Δήλωση συμπαράστασης στους κατοίκους της Κεφαλονιάς φέρεται να έκανε μέσω ελληνικής εφημερίδας (Το Εθνος) η Πενέλοπε Κρουζ, συμπρωταγωνίστρια του Νίκολας Κέιτζ στο «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» που ως γνωστόν γυρίστηκε το 2000 στο δοκιμαζόμενο ελληνικό νησί. «Εχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την Κεφαλονιά, αλλά και από τους ευγενικούς και ανοιχτόκαρδους κατοίκους της. Ελπίζω όσοι ταλαιπωρούνται από τον σεισμό να καταφέρουν σύντομα να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Τους σκέφτομαι και τους στέλνω τις πιο ζεστές ευχές μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή