Πρόσωπα: Παρουσίαση της σύνθεσης του Δημήτρη Μητρόπουλου «14 Invenzioni»

Πρόσωπα: Παρουσίαση της σύνθεσης του Δημήτρη Μητρόπουλου «14 Invenzioni»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένη στο έργο του Κ. Π. Καβάφη είναι η αποψινή εκδήλωση (9 μ.μ.) που διοργανώνει η «Καθημερινή» στο αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και στο πλαίσιο της κυκλοφορίας της σειράς «Ελληνες ποιητές». Θα παρουσιαστεί η σύνθεση του Δημήτρη Μητρόπουλου «14 Invenzioni» πάνω σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη για φωνή και πιάνο με τον βαθύφωνο της ΕΛΣ Τάσο Αποστόλου και την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού. Οι ηθοποιοί Δημήτρης Λιγνάδης, Αθηνά Μαξίμου και Αλκηστις Πουλοπούλου θα απαγγείλουν ποιήματα του «Μεγάλου Αλεξανδρινού». Θα προλογίσει ο Νίκος Ξυδάκης.

…Με μια έξυπνη και επί της ουσίας απάντηση στον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι κλείνει το κεφάλαιο της εμπλοκής του Τζορτζ Κλούνεϊ στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Είπε, ανάμεσα σε άλλα: «Το σημαντικό είναι πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκολλήθηκαν διά της βίας από το μνημείο από τους Τούρκους κατακτητές και πουλήθηκαν. Ηταν ένα ενιαίο μνημείο που έσπασε σε κομμάτια. Θα ήταν σαν να γινόταν κομμάτια το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι να πωλείτο στην Αγγλία, το χέρι στο Βατικανό και ο κορμός του στο Met».

…Ομοφυλοφιλία και Χόλιγουντ δεν πάνε συνήθως μαζί. Η Καναδή ηθοποιός Ελεν Πέιτζ δεν ανήκει εδώ και λίγες ημέρες σε αυτήν την κατηγορία καθώς έκανε το προφανές. «Κουράστηκα να κρύβομαι και κουράστηκα να λέω ψέματα… Είμαι εδώ σήμερα επειδή είμαι ομοφυλόφιλη. Και επειδή ίσως μπορώ να κάνω τη διαφορά, να βοηθήσω άλλους να ζήσουν πιο χαλαρά και πιο ελπιδοφόρα», δήλωσε η 26χρονη ηθοποιός που γνωρίσαμε στην ταινία «Juno» για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα στα Οσκαρ.

…Σε ηλικία 91 ετών, ο ηθοποιός και πατέρας του τέσσερις φορές υποψηφίου για Οσκαρ Εντ Χάρις, πέθανε στο σπίτι του στο Walters της Οκλαχόμα. Ο Μπομπ Λι Χάρις είχε εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες του γιου του με πιο πρόσφατες το «Πόλοκ» το 2000 και το «Απαλούζα»» το 2008. Είχε να επιδείξει μακρά διαδρομή στην τηλεόραση και τη μουσική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή