Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ωραίο, χορευτικό, δυτικότροπο τραγούδι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον στην Κοπεγχάγη. Πρόκειται για το «Rise up» των Freaky Fortune και RiskyKidd  (φωτ.), οι οποίοι θα διαγωνιστούν στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 8 Μαΐου. Η τελική επιλογή προκύπτει κατόπιν συνυπολογισμού της ψήφου του κοινού και της επιτροπής σε ποσοστό 50-50. Το «Rise up» συγκέντρωσε συνολικά το 36,83% έναντι 28,09% του «Κανένας δεν με σταματά», που ερμήνευσε ο Κώστας Μαρτάκης.

…Η Τζούντι Ντεντς, ο Τομ Χίντλεστον και ο Τζουντ Λο είναι, μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι στα βρετανικά θεατρικά βραβεία «Λόρενς Ολίβιε», η τελετή απονομής των οποίων θα γίνει στις 13 Απριλίου στο Λονδίνο. Από επτά υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι παραστάσεις «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» και το «Merrily We Roll Along». Συνυποψήφιοι του Λο για το βραβείο του πρώτου ανδρικού ρόλου είναι ο Χένρι Γκούντμαν, ο Τομ Χίντλεστον και ο Ρόρι Κινίαρ.

…Νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διορίστηκε, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο γνωστός σκηνοθέτης και μέχρι χθες αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του φεστιβάλ, Γιάννης Σμαραγδής. Οπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος πρόεδρος, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα.

…Δεν είχαν εύκολη σχέση ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τη μία από τις δύο βιολογικές κόρες του, τη Βίβιαν, τουλάχιστον προς το τέλος του βίου του σημαντικού σκηνοθέτη. Σύμφωνα με την ετεροθαλή της αδελφή, Καταρίνα, ο Κιούμπρικ της είχε ζητήσει να γράψει τη μουσική για την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά», αλλά η Βίβιαν αρνήθηκε. Η σχέση τους κλονίστηκε. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, η Βίβιαν Κιούμπρικ «ανεβάζει» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες από τα γυρίσματα των ταινιών του πατέρα της, αλλά και από τη ζωή τους μαζί. Ενδειξη πως ο χρόνος έκανε το θαύμα του και επούλωσε παλιές πληγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή