Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήκε στην κατηγορία των ηθοποιών τού «τον ξέρω πολύ καλά αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του». Αυτή ήταν η περίπτωση του Αμερικανού ρολίστα Τζέιμς Ρίμπορν  (φωτ.) που πέθανε σε ηλικία 65 ετών. Γνωστός από δεκάδες δεύτερους ρόλους στον κινηματογράφο αλλά και από δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές («Homeland», «White collar»), ο Ρίμπορν έκανε όνομα μέσα από χαρακτηριστικές εμφανίσεις σε ταινίες όπως το «Αρωμα γυναίκας», την «Υπόθεση Καρλίτο», τον «Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ» και την «Ημέρα ανεξαρτησίας».

…Εχει συμβεί σε όλους μας: να παρακολουθούμε κάποια συναυλία ή θεατρικό έργο και να καταληφθούμε από πλήξη, υπνηλία, τερατώδη έλλειψη ενδιαφέροντος. Ομως το πράγμα αλλάζει όταν είσαι ο οικοδεσπότης μιας εκδήλωσης και κάθεσαι στην πρώτη σειρά. Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος την περισσότερη ώρα του δεύτερου μέρους της συναυλίας της ΚΟΘ υπό τον Μάικλ Νάιμαν ήταν τόσο απορροφημένος στο κινητό του, που μόνο σε κάποιες εξάρσεις των συμφωνικών έργων «επέστρεφε» απότομα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

…Ο ίδιος ο Βρετανός συνθέτης έπλεε σε κύματα μεσογειακής ευτυχίας: λάτρεψε τη Θεσσαλονίκη, εκτίμησε το υψηλό επίπεδο των μουσικών της και, στο τέλος, τον Μάικλ Νάιμαν περίμενε μια έκπληξη: μια τούρτα γενεθλίων με επιπλέον διακοσμητική πινελιά τον χαρακτηριστικό σκελετό γυαλιών που φοράει. Δύο ημέρες μετά (την Κυριακή), θα γινόταν 70 ετών. Να τα εκατοστίσει!

…Για όσους παρακολουθούν το έργο της Ναν Γκόλντιν, θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι η τελευταία της δουλειά είναι επικεντρωμένη στα παιδιά. Η διάσημη φωτογράφος της νύχτας, του ερωτισμού, του περιθωρίου και του σκληρού ρομαντισμού έκλεισε τα 60 και ίσως αυτός είναι ένας λόγος που εξηγεί τη μετατόπιση σε μια πιο «τρυφερή» θεματολογία. Με την ευκαιρία, παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στον βρετανικό «Γάρντιαν» με έναν τίτλο που ταιριάζει γάντι στη «μυθολογία» που την ακολουθεί: «Ηθελα να “φτιάχνομαι” από πολύ μικρή ηλικία». Οχι ότι πέσαμε κι από τα σύννεφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή