Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε την Κυριακή από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο Γκόρντον Γουίλις (φωτ.), ο εμβληματικός διευθυντής φωτογραφίας του «Νονού», του «Μανχάταν» και του «Νευρικού εραστή». Γνωστός και ως «πρίγκιπας του σκότους», ο Γουίλις έγινε διάσημος για τους έντονους σκιοφωτισμούς και τις δυναμικές αντιθέσεις που δημιουργούσε για χάρη των σκηνοθετών του.

…Ειδικότερα,  κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 οι συνεργασίες του με κορυφαία ονόματα όπως ο Γούντι Αλεν («Το πορφυρό ρόδο του Καΐρου»), ο Φράνσις Φορντ Κόπολα  και ο Αλαν Πάκουλα («Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου») έφεραν αληθινή επανάσταση στο αισθητικό αποτέλεσμα των ταινιών. Οχι τυχαία μερικές από τις πιο αξέχαστες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου φέρουν την υπογραφή του, όπως η αρχική σεκάνς του «Νονού» με τη μορφή του Βίτο Κορλεόνε (Μάρλον Μπράντο) βυθισμένη στο μισοσκόταδο ή το εκπληκτικό ασπρόμαυρο κάδρο του «Μανχάταν» με τους δύο ερωτευμένους στη σκιά της γέφυρας του Μπρούκλιν. Το 2010 ο Γκόρντον Γουίλις τιμήθηκε από την Ακαδημία με το βραβείο Οσκαρ για το σύνολο της προσφοράς του στην έβδομη τέχνη.

…Το 1997 τέσσερις άνθρωποι κατάφεραν να ληστέψουν 20 εκατομμύρια δολάρια από ένα θωρακισμένο φορτηγό της εταιρείας Loomis Fargo. Η ληστεία αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των ΗΠΑ και τώρα πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ζακ Γαλιφιανάκη. Σύμφωνα με τη Hollywood Reporter, θα ερμηνεύσει τον ρόλο του οδηγού του φορτηγού, ο οποίος πείθεται από τη σαγηνευτική Γουίγκ να γίνουν συνεταίροι στο έγκλημα.

…Παρουσία μεγάλων αστέρων της ποπ μουσικής (και όχι μόνο) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λας Βέγκας η απονομή των Billboard Music Awards. Αδιαμφισβήτητος νικητής της βραδιάς ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, που απέσπασε επτά βραβεία, ανάμεσα σε άλλα αυτά του καλύτερου καλλιτέχνη, καλύτερου άντρα καλλιτέχνη, καλύτερου άλμπουμ. Oι Imagine Dragons έφυγαν με πέντε βραβεία, ενώ Pharrell, Robin Thicke και T.I κέρδισαν τέσσερα βραβεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή