Πρόσωπα: Ο Ζμπίγκνιου Πράισνερ έρχεται στο Ηρώδειο

Πρόσωπα: Ο Ζμπίγκνιου Πράισνερ έρχεται στο Ηρώδειο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναυλίες, πολύ μπαλέτο, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις περιλαμβάνονται στις φετινές, εκτός Φεστιβάλ Αθηνών, εκδηλώσεις του Ηρωδείου, που θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου. Στις μετακλήσεις από το εξωτερικό συναντάμε ονόματα όπως του Ζμπίγκνιου Πράισνερ (φωτ.), της Βανέσα Μέι και της Λουθ Κασάλ. Διονύσης Σαββόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σταύρος Ξαρχάκος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, τα μπαλέτα των Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), ο Γκριγκορόβιτς και το χορευτικό συγκρότημα «Δόρα Στράτου» συμπληρώνουν έναν πρώτο κατάλογο.

…Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι στην Τουρκία δεν παραιτήθηκε κανείς για το δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα εξέφρασε από τις Κάννες ο Νούρι Μπίργκε Τσεϊλάν. Ο Τούρκος σκηνοθέτης δήλωσε ότι «στην Ιαπωνία, όταν κάποιος πεθαίνει (σε εργατικό ατύχημα), κάποιος παραιτείται. Στην Τουρκία δεν συμβαίνει το ίδιο. Δεν ξέρω γιατί, μάλλον πρόκειται για πολιτισμική διαφορά».

…Ετοιμος να πρωταγωνιστήσει σε μία κωμωδία είναι ο γνωστός από τον κινηματογραφικό «Χάρι Πότερ» Ντάνιελ Ράντκλιφ. Σύμφωνα με την επιθεώρηση Screen, ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός θα παίξει στην κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου μυθιστορήματος του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβ Εγκερς με τίτλο «You shall know our velocity». Ο 44χρονος Εγκερς έγινε γνωστός το 2000 με το αυτοβιογραφικό μπεστ σέλερ «A Heartbreaking Work of Staggering Genius».

Στο Οσλο ταξιδεύει αυτές τις μέρες η πιανίστρια Εφη Αγραφιώτη για να δώσει ένα ρεσιτάλ στο Ωδείο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας στις 28 Μαΐου. Συμπράττει με τον Ρωσοκαναδό τρομπετίστα Ράντισλαβ Ντουμπίνσκι, βραβευμένο στον διεθνή διαγωνισμό πνευστών στο Κάλγκαρι και μέλος της Καμεράτας πνευστών του Τορόντο. Η Εφη Αγραφιώτη, με τις πολύ συχνές διεθνείς εμφανίσεις της, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα Ελγκαρ, Βάγκνερ, Μουσόργκσκι, Αρατουνιάν και Χέντελ. Η συναυλία είναι ήδη sold out και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη με συνεργάτη τον ίδιο σολίστ στο Βουκουρέστι και στο Βελιγράδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή