Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να ιδρύσει μουσείο με εκθέματα από δική του συλλογή έργων τέχνης, στο Σικάγο των ΗΠΑ, έλαβε ο δημιουργός των θρυλικών ταινιών «Star Wars» Τζορτζ Λούκας  (φωτ.). Το μουσείο διεκδικούσε και το Σαν Φρανσίσκο. Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του δημάρχου της πόλης να αναρτήσει πανό έξω από το δημαρχείο, παρακαλώντας τον Λούκας να επιλέξει το Σαν Φρανσίσκο ως έδρα του μουσείου.

…Σε ηλικία 98 ετών έφυγε προχθές από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός αμερικανικής καταγωγής Ιλάι Ουάλας . Ο Ουάλας, γνωστός από τους ρόλους του σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο, έλαβε την πρώτη του διάκριση από την Ακαδημία Κινηματογράφου τον Νοέμβριο του 2010 με ένα συμβολικό Οσκαρ για την προσφορά του στον χώρο. Η μεγάλη του αγάπη ήταν το θέατρο και όπως αποκάλυψε το 1997, σε συνέντευξή του στους New York Times, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτό.

…Τα διεθνή μέσα απασχολεί για ακόμη μία φορά με την παραβατική συμπεριφορά του ο γνωστός ράπερ Κρις Μπράουν . Ο Μπράουν συνελήφθη και αναμένεται να δικαστεί προσεχώς στην Ουάσιγκτον για τη βίαιη επίθεση που επιχείρησε εναντίον ενός άνδρα που θέλησε να συμπεριληφθεί σε φωτογραφία που τραβούσε ο τραγουδιστής με άλλες δύο γυναίκες έξω από γνωστό ξενοδοχείο. Το εν λόγω περιστατικό δεν αποτελεί την πρώτη φορά που ο ράπερ έρχεται αντιμέτωπος με τις Αρχές, με αποκορύφωμα την κακοποίηση της τότε συντρόφου του Ριάνα, το 2009.

…«Βαθιά μετανιωμένος» δηλώνει ο δημοφιλής ηθοποιός Γκάρι Ολντμαν (φωτ.), σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, για την πικρία που προκάλεσαν στην εβραϊκή κοινότητα οι δηλώσεις του στο περιοδικό Playboy. Σε συνέντευξή του στο γνωστό περιοδικό, ο Ολντμαν αναφέρθηκε στην περιθωριοποίηση του Μελ Γκίμπσον από το Χόλιγουντ μετά τη λεκτική αντισημιτική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Εβραίου αστυνομικού που τον συνέλαβε το 2006. Ο Ολντμαν υποστήριξε τον Γκίμπσον, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι επικριτές του έχουν χρησιμοποιήσει ανάλογους χαρακτηρισμούς στο παρελθόν και η στάση τους είναι υποκριτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή