Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ακόμη μία διάκριση ελπίζει ο ελληνικός κινηματογράφος, μετά την επιλογή της ταινίας του Πάνου Χ. Κούτρα  (φωτ.) «Xenia» ανάμεσα στις 10 ταινίες που θέτουν υποψηφιότητα για το βραβείο Lux 2014. Η εν λόγω βράβευση έρχεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο τη στήριξη και την ανάδειξη του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Τρεις, τελικά, ταινίες θα αναμετρηθούν για το βραβείο, με την ανακοίνωση του νικητήριου φιλμ να αναμένεται στις 17 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.

…Μεγάλο θόρυβο έχει προκαλέσει η απόφαση της συγγραφέως Τζόαν Καθλίν Ρόουλινγκ να αναρτήσει κείμενο 1.500 λέξεων στην ιστοσελίδα της Pottermore με θέμα τη συνέχεια του αγαπημένου ήρωα Χάρι Πότερ. Στο νέο κείμενο της Ρόουλινγκ, ο Χάρι εμφανίζεται μεγαλύτερος, σε ηλικία 34 ετών, με τις πρώτες γκρίζες τρίχες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αλλά και παντρεμένος! Η συγγραφέας είχε αποκλείσει την έκδοση νέου βιβλίου της γνωστής σειράς.

…Ανακούφιση προκαλεί η είδηση ότι επιστράφηκε κλεμμένος πίνακας του Ανρί Ματίς, αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων, από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Βενεζουέλα τη Δευτέρα. Ο πίνακας με τίτλο «Odalisque in Red Pants», που χρονολογείται γύρω στο 1925, είχε κλαπεί το 2002 από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Καράκας της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού της Βενεζουέλας Φιντέλ Μπαρμπαρίτο, «σε γενικές γραμμές ο πίνακας είναι σε καλή κατάσταση». Η απώλεια του πίνακα άργησε να διαπιστωθεί, καθώς οι δράστες φρόντισαν να τοποθετήσουν μια απομίμηση στη θέση του πραγματικού έργου.

…Καθυστέρηση στα γυρίσματα της νέας ταινίας «Star Wars» με τίτλο «Star Wars: Episode VII» έχει επιφέρει ο τραυματισμός του γνωστού ηθοποιού Χάρισον Φορντ. Ο 71χρονος ηθοποιός βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε αφού έσπασε το πόδι του. Πιο συγκεκριμένα, τα γυρίσματα θα καθυστερήσουν για 2 εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα στούντιο της Walt Disney. Παρ’ όλα αυτά, η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2015, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή