Σον Πεν και Σαρλιζ Θερόν

6' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να είσαι ανοιχτός σε κάθε πιθανότητα. Κάτι υπέροχο μπορεί να σε περιμένει στη γωνία…» έγραψε πριν από λίγες μέρες στο χρονολόγιό της στο Facebook η Σαρλίζ Θερόν. Και όπως όλα δείχνουν, αυτήν τη χαρά η ίδια τη βιώνει – όχι με ένα, αλλά με πολλά υπέροχα πράγματα που της συμβαίνουν.

Στα επαγγελματικά παραμένει μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες σταρ του Χόλιγουντ. Η συμμετοχή της στο πολυαναμενόμενο «Mad Max: Fury Road» έχει ήδη προκαλέσει εγκωμιαστικά σχόλια. Το τρέιλερ της ταινίας στο πρόσφατο Comic-Con του Λος Αντζελες ήταν αρκετό για να δούμε την εντυπωσιακή μεταμόρφωσή της σε στρατηγό Furiosa: με κεφάλι ξυρισμένο, με βάρος περίπου δέκα κιλά παραπάνω από το κανονικό και φουσκωμένους μυς που, για να τους αποκτήσει, ακολούθησε ένα πρόγραμμα ασκήσεων διάρκειας εννέα μηνών. Δεν είναι ο πρώτος ρόλος για χάρη του οποίου η Σαρλίζ τσαλακώνει την εικόνα της. Χάρη σε αυτή την τόλμη της άλλωστε όχι μόνο έχει κερδίσει ένα Οσκαρ (για το «Monster» το 2004), αλλά και έχει πλέον αποδείξει ότι στο κορμί αυτής της εκθαμβωτικής καλλονής κρύβεται μια σπουδαία καρατερίστα…

Αυτήν τη φορά, πάντως, η καλή της διάθεση δεν οφείλεται τόσο στις κινηματογραφικές επιδόσεις της όσο στην προσωπική της ζωή, στον άνδρα που βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες στο πλευρό της: τον Σον Πεν. Από την Πρωτοχρονιά, όταν τους απαθανάτισαν να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα στη Χαβάη, τα διεθνή μίντια δεν σταμάτησαν να ασχολούνται μαζί τους. Είναι ζευγάρι ή μόνο φίλοι; Είναι πράγματι ερωτευμένος ο Σον Πεν ή προσπαθεί απλώς να πικάρει την πρώην σύζυγό του, Ρόμπιν Ράιτ; Οι φήμες οργίαζαν. Οι ίδιοι, πάντως, δεν έδειξαν να ενοχλούνται από το στενό μαρκάρισμα των παπαράτσι. Επέστρεψαν από τις διακοπές με την ίδια πτήση και συνέχισαν τη ζωή τους με εξόδους για καφέ και σινεμά, με ρομαντικά δείπνα σε εστιατόρια του Μπέβερλι Χιλς, με περιπάτους στο Μαλιμπού, αλλά και με τις πρώτες τους κοινές κοσμικές εμφανίσεις.

Στις 11 Ιανουαρίου, η 39χρονη Θερόν ήταν παρούσα στο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργάνωσε ο αγαπημένος της για τους σεισμόπληκτους της Αϊτής. Στο τέλος της βραδιάς, ο Πιρς Μόργκαν, παρουσιαστής του CNN, πλησίασε τον Πεν. «Συγχαρητήρια. Και για την εκδήλωση, και για τη Σαρλίζ. Είναι κελεπούρι», του είπε. «Ευχαριστώ, το ξέρω», απάντησε ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός. «Θα κάνω τα πάντα για να την κρατήσω». Πιο επίσημη -και αντρίκεια- επιβεβαίωση της σχέσης δεν μπορούσε να υπάρξει.

Οι μήνες που ακολούθησαν έδειξαν ότι ο δεσμός τους γινόταν ολοένα και πιο δυνατός. Φωτογράφοι απαθανάτισαν μάλιστα πλειστάκις τον 53χρονο σταρ να έχει στην αγκαλιά του τον Τζάκσον, τον δίχρονο υιοθετημένο γιο της Σαρλίζ. Αυτές τις μέρες το ζευγάρι βρίσκεται στη Νότιο Αφρική, στην πατρίδα εκείνης, για τα γυρίσματα της ταινίας «The Last Face», με σκηνοθέτη τον Πεν (για πέμπτη φορά πίσω από τις κάμερες) και πρωταγωνιστές τη Θερόν και τον Χαβιέ Μπαρδέμ. Εκεί φημολογείται ότι θα γίνει ο γάμος τους. Το διαμαντένιο μονόπετρο που φορά στο αριστερό χέρι τις τελευταίες μέρες η ηθοποιός κάνει πολύ πιθανό το σενάριο ότι σύντομα θα περάσει και βέρα στο δεξί…

Ενα ακόμη κομμάτι στο παζλ του επικείμενου γάμου πρόσθεσε η κόρη του Πεν από το γάμο του με τη Ρόμπιν Ράιτ, η 23χρονη Ντίλαν. «Είναι υπέροχο ζευγάρι και πολύ ευτυχισμένοι. Και, ναι, πολύ μου αρέσει που τους βλέπω έτσι», δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους. Αυτό σημαίνει ότι θα καλωσορίσει τη Σαρλίζ στην οικογένεια; «Φυσικά! Αν είναι γραφτό να είναι μαζί».

Η Μαντόνα, η Ρόμπιν και τα… όπλα

Για τον Σον Πεν αυτό θα είναι το τρίτο στεφάνι. Στις αρχές του 1985 γνωρίστηκε με τη Μαντόνα. Εκείνη ήταν ήδη σούπερ σταρ κι εκείνος ένας ανερχόμενος ηθοποιός. Ερωτεύτηκαν παράφορα. Στις 16 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς παντρεύτηκαν στην έπαυλή τους στην Καλιφόρνια. Ελικόπτερα με παπαράτσι πετούσαν πάνω από τα κεφάλια των ίδιων και των καλεσμένων τους! Ο γαμπρός έγινε τόσο έξαλλος, που μπήκε στο σπίτι, βγήκε με ένα όπλο στο χέρι και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Το συμβάν ήταν προάγγελος όσων θα ακολουθούσαν στον έγγαμο βίο: τρομεροί τσακωμοί και ξυλοδαρμοί – αν πιστέψουμε τη Μαντόνα, η οποία το 1988 τον κατήγγειλε ότι τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ. Νοσηλεύτηκε, μάλιστα, για μερικές μέρες προς επίρρωση των ισχυρισμών της. Το διαζύγιό τους εκδόθηκε τo 1989.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, στη ζωή του μπήκε η Ρόμπιν Ράιτ. Ο γάμος τους έγινε το 1996 – επεισοδιακός και πάλι, με ομηρικούς καβγάδες και μια συμβίωση γεμάτη εντάσεις. Πήραν διαζύγιο το 2010. «Ολοι θέλουμε να μας αγαπούν, δεν είναι ντροπή να το ομολογήσει κανείς», είχε πει τότε ο Σον Πεν στο περιοδικό Esquire. «Τώρα που κοιτάω πίσω, στο παρελθόν μου, βλέπω πως μάλλον ποτέ δεν έζησα κάτι τέτοιο…»

Η Σαρλίζ και τα σκοτάδια

Η Σαρλίζ μεγάλωσε σε μια φάρμα στη Νότιο Αφρική, λίγο έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ. Μοναχοκόρη και με λιγοστούς φίλους, πέρασε τα παιδικά της χρόνια βιώνοντας μια βασανιστική μοναξιά. «Ως έφηβη, τα βράδια άκουγα ξανά και ξανά το “Tears on my pillow” και έκλαιγα που δεν είχα κι εγώ ένα αγόρι, όπως τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας μου», έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της. Αλλά αυτό αποδείχθηκε πρόβλημα πολυτελείας, γιατί η ενηλικίωσή της ήρθε νωρίς. Ενα βράδυ του καλοκαιριού του 1991, ο αλκοολικός και βίαιος πατέρας της γύρισε στο σπίτι μεθυσμένος, απειλώντας να σκοτώσει την ίδια και τη μητέρα της, Γκέρντα, η οποία τον πυροβόλησε. Η Σαρλίζ ήταν 15 ετών. Η Γκέρντα Θερόν αθωώθηκε στη δίκη, καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν σε αυτοάμυνα. Οι δύο γυναίκες έφυγαν λίγους μήνες μετά για το Μιλάνο, όπου η ψηλόλιγνη Νοτιοαφρικανή ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο. Το 1994, με μόλις 400 δολάρια στην τσέπη της, έφτασε στο Λος Αντζελες. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Με την προσωπική της ζωή ελάχιστα απασχόλησε τα μίντια, με εξαίρεση τα σύντομα ειδύλλιά της με τον Στέφαν Τζένκινς, τραγουδιστή του συγκροτήματος Third Eye Blind (το 1998) και με τον Τζορτζ Κλούνεϊ (το 2000). Ο δεσμός της με τον Ιρλανδό ηθοποιό Στιούαρτ Τάουνσεντ έληξε το 2011 έπειτα από εννέα χρόνια. Εκτοτε, αφοσιώθηκε στον Τζάκσον, τον οποίο υιοθέτησε το 2012. Μέχρι που στο «κάδρο» μπήκε ο Σον Πεν και η ευτυχία μοιράζεται πια στα τρία… Ή μήπως όχι;

Ο έρωτάς τους έχει αλλάξει

Δεν είναι λίγοι στο Χόλιγουντ εκείνοι που θεωρούν ότι το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του σπουδαίου ηθοποιού είναι σαν ωρολογιακή βόμβα – κάποια στιγμή θα σκάσει. Η μητέρα της, λένε, προσπάθησε να την αποτρέψει να κάνει το επόμενο βήμα μαζί του, έχοντας ακούσει τις φήμες για το βίαιο παρελθόν του και γνωρίζοντας ότι ο Πεν το 1987 πέρασε 37 μέρες στη φυλακή για ξυλοδαρμό φωτογράφου. Κάποιοι φίλοι της Θερόν την εκλιπάρησαν να μιλήσει προηγουμένως με τη Ρόμπιν Ράιτ, πριν πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. Κοινοί φίλοι τους βεβαιώνουν ότι ο έρωτάς του είναι δυνατός και έχει αλλάξει και τους δύο. Εκείνος γλύκανε, αφήνοντας μια διαφορετική πλευρά του, της τρυφερότητας και του χιούμορ, να βγει στην επιφάνεια. Δεν είναι τυχαίο, υποστηρίζουν, ότι η Σαρλίζ τον έπεισε να απαλλαγεί από τα 65 όπλα που είχε στο σπίτι του. Αλλά κι εκείνη δείχνει ήρεμη, έχοντας δίπλα της ανθρώπους που την αγαπούν και τη στηρίζουν, δεν φοβάται πια τα σκοτάδια του παρελθόντος. Φημολογείται, μάλιστα, ότι το ζευγάρι έχει αποφασίσει να υιοθετήσει ένα ακόμη παιδί, πιθανότατα από την Αϊτή, όπου εκείνος έχει επικεντρώσει την ανθρωπιστική του δράση τα τελευταία χρόνια.

Ο χρόνος θα δείξει αν αυτά τα δύο θηρία της υποκριτικής, δύο τόσο ισχυροί χαρακτήρες, θα μπορέσουν να ακολουθήσουν κοινή πορεία, αν η αγάπη τους θα είναι τόσο δυνατή ώστε να αμβλύνει τις «γωνίες» τους, να συγκεράσει τις διαφορές τους, να εξισορροπήσει τις φιλοδοξίες τους, να τους δέσει για πάντα. Αλλά το «πάντα» είναι μεγάλη κουβέντα στη σόουμπιζ. Γιατί, όπως έχει πει και η Αμερικανίδα κωμικός Ρίτα Ρούντνερ: «Στο Χόλιγουντ, ένας γάμος είναι επιτυχημένος αν ξεπεράσει σε διάρκεια το γάλα που έχεις στο ψυγείο σου…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή