Πρόσωπα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα παραγωγικός, στα 71 του χρόνια, ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε (φωτ.). Τα τελευταία νέα είναι ότι συμφώνησε με την HBO και την Paramount για την τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας του «Shutter Island» (που πρωταγωνιστούσε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο). Το σενάριο θα υπογράφει ο Dennis Lehane, στο μπεστ σέλερ του οποίου βασιζόταν η ταινία. Ο Σκορσέζε έχει ήδη έτοιμα δύο ντοκιμαντέρ, ένα για τον Μπιλ Κλίντον και ένα για το The New York Review of Books, και μία μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο «Silence». Θέμα της ταινίας είναι η αποστολή ιερέων στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα με σκοπό τη διάδοση του χριστιανισμού.

…Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στο Λονδίνο το νέο σκηνικό ανέβασμα της τραγωδίας του Σοφοκλή «Ηλέκτρα». Η παραγωγή κάνει πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου στο Old Vic σε σκηνοθεσία Ian Rickson και με πρωταγωνίστρια την Κριστίν Σκοτ Τόμας, η οποία ετοιμάζεται για έναν ακόμη μεγάλο δραματικό ρόλο. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου και οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται ανάμεσα στις 10 και 55 λίρες.

…H γαλλική ποπ μουσική συνεχίζει να γεννάει σταρ. Αρκεί να δει κανείς το πρόγραμμα του δημοφιλούς Ζιλιέν Ντορέ. Από την 1η Οκτωβρίου 2014 έως τις 31 Μαρτίου 2015 έχει 67 προγραμματισμένες συναυλίες. Στο Παρίσι θα δώσει στο θέατρο Olympia δύο συναυλίες, στις 15 και 16 Νοεμβρίου, και τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Γεννημένος το 1982, ο Ζιλιέν Ντορέ είναι απόγονος του χαράκτη Γουσταύου Ντορέ, με τις μοναδικές γκραβούρες του 19ου αιώνα.

…Στην ιστορική Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέα Υόρκης θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου η απονομή των βραβείων του Κέντρου Νόρμαν Μέιλερ, που έχει ιδρυθεί στη μνήμη του με σκοπό αφενός να τιμάει καταξιωμένους δημιουργούς και αφετέρου να ενθαρρύνει νέους συγγραφείς. Φέτος, το μεγάλο βραβείο συνολικής προσφοράς θα απονεμηθεί στον συγγραφέα Ντον ντε Λίλο (φωτ.), από τους ζωντανούς θρύλους της αμερικανικής λογοτεχνίας. Το πρόγραμμα υποτροφιών για νέους ποιητές, που έχει θεσπίσει το Κέντρο Νόρμαν Μέιλερ, έχει χορηγό, για τρίτη χρονιά, τον οίκο Van Cleef & Arpels.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή