Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hταν ένα από τα λαμπερά γεγονότα του 71ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας η –εκτός διαγωνισμού– προβολή της ταινίας του Λαρς φον Τρίερ «Nymphomaniac Vol. II – Directors Cut», και αυτό γιατί αναμένονταν οι ωραίες παρουσίες, όπως αυτή της 44χρονης πλέον Ούμα Θέρμαν που εμφανίστηκε λυγερή και υπέρκομψη στο κόκκινο χαλί, σχεδόν ρομαντικά ντυμένη, με μαύρη φούστα κάτω από το γόνατο, στο στιλ του New Look, και με μαζεμένα, σκοπίμως ατίθασα, τα ξανθά μαλλιά της.

…Αντιθέτως,  διαφορετική εντύπωση άφησε σε κοινό και φωτογράφους η Σαρλότ Γκενσμπούρ, που πρωταγωνιστεί επίσης στην ίδια ταινία και που κατέφτασε για την προβολή του «Nymphomaniac Vol. II», πολύ πιο τολμηρά ντυμένη και με ένα λουκ πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία της. Ντυμένη στα μαύρα, όπως και η Ούμα Θέρμαν, αλλά με δερμάτινο κοντό φόρεμα με εντυπωσιακό κόψιμο, η 43χρονη Σαρλότ Γκενσμπούρ ήταν, όπως συνήθως, η επιτομή του συνδυασμού της κοριτσίστικης ανεμελιάς και της γυναικείας γοητείας. Η κόρη του Σερζ Γκενσμπούρ και της Τζέιν Μπίρκιν έχει μεγαλώσει αλλά κρατάει ακόμη το στιλ με το οποίο έγινε γνωστή.

…Μία  οφειλόμενη τιμή περίμενε φέτος στη Βενετία τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ που βραβεύτηκε για το ταλέντο και την προσφορά της αλλά και το όραμά της για την τέχνη και τον κόσμο, όπως είπε ο διευθυντής της Μόστρα, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα. Η 57χρονη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, που κέρδισε μεγάλη φήμη από την ταινία «Φάργκο» (1996) των αδελφών Κοέν, έφτασε στη Βενετία στο πλευρό του συζύγου της και σκηνοθέτη Τζόελ Κοέν. Στη Βενετία, προώθησε επίσης τη νέα τηλεοπτική σειρά της HBO στην οποία πρωταγωνιστεί. Είναι το «Olive Kitteridge», που βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Στράουτ.

…Μετά την έκθεση βιβλίου του Μπουένος Αϊρες, η δεύτερη πιο σημαντική έκθεση βιβλίου στον ισπανόφωνο κόσμο είναι αυτή της Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό. Φέτος, η έκθεση τίμησε τον κορυφαίο και πολυμεταφρασμένο Ιταλό συγγραφέα Κλάουντιο Μάγκρις με το ειδικό βραβείο για τις λατινογενείς γλώσσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή