Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ευθεία για τις 14 Οκτωβρίου και την τελική επιλογή του νικητή εισήλθαν τα βραβεία Man Booker, η μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση της Βρετανίας. Κάθε χρόνο βραβεύεται ένα αγγλόφωνο μυθιστόρημα με 50.000 λίρες έπαθλο. Τα ονόματα της βραχείας λίστας με τους έξι συγγραφείς ανακοινώθηκαν χθες στην έδρα του Man Group (χορηγού του βραβείου από το 2002), ανάμεσα στα οποία και αυτό του πολυμεταφρασμένου (και στα ελληνικά) Χάουαρντ Τζέικομπσον (φωτ.), που είναι υποψήφιος με το φουτουριστικό μυθιστόρημά του «J». Ο Τζέικομπσον ήταν νικητής του Man Booker το 2010.

…Ανάμεσα στους υπόλοιπους συγγραφείς της βραχείας λίστας του Man Booker ξεχωρίζει και το όνομα του 40χρονου Αμερικανού συγγραφέα Τζόσουα Φέρις που είναι υποψήφιος με το μυθιστόρημά του «To Rise Again at a Decent Hour» (με θέμα τον αθεϊσμό). Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι για το Man Booker 2014 είναι εξίσου σημαντικοί συγγραφείς: ο Αυστραλός Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, η Σκωτσέζα Αλι Σμιθ, ο Ινδός Neel Mukherjee και η 64χρονη Αμερικανίδα Κάρεν Τζόι Φάουλερ.

…Μια από τις μεγάλες Ιταλίδες ντίβες της όπερας, η σοπράνο Μάγδα Ολιβέρο απεβίωσε σε ηλικία 104 ετών έχοντας διανύσει μια λαμπρή καριέρα επτά δεκαετιών. Συνέχισε να εμφανίζεται ώς την ηλικία των 99 ετών. Εκανε το ντεμπούτο της στη δεκαετία του 1930 στη Σκάλα του Μιλάνου, όπου προχθές λίγο πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης παράστασης, η διεύθυνση του θεάτρου ζήτησε από το κοινό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αξέχαστης Μάγδας Ολιβέρο. Η εφημερίδα La Reppublica έγραψε ότι ακόμη και το 2010, όταν η Ολιβέρο τραγούδησε στο Palazzo Cusani στο Μιλάνο, «η φωνή της ήταν grandiose».

…Τα 30 του χρόνια θα γιορτάσει στις 15 Σεπτεμβρίου ο πρίγκιπας Χάρι και λίγες ημέρες πριν το διάσημο Μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο αποκάλυψε το νέο κέρινο ομοίωμα προς τιμήν του. Ο πρίγκιπας Χάρι παρουσιάζεται με τη στρατιωτική σχολή του και η αποκάλυψη του ομοιώματος υπήρξε ειδικό θέμα φωτογράφησης τόσο για τα ΜΜΕ όσο και για το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή